Đoković: Čeka nas interesantna sezona

0

Beta/AP/J.B.
Ide korak po korak: Novak Đoković
 

Đoković je u Dohi izjavio da sada ima mnogo više vrhunskih tenisera koji se takmiče za najviše plasmane i trofeje.

“Normalno je očekivati da će doći novi talas tenisera koji će moći da se takmiče za najviše pozicije i najveće titule. Mislim da će biti veoma interesantna sezona, postoji veća grupa igrača koji mogu do vrha “, rekao je Đoković.

Novak je krajem prošle godine postao otac što je unelo velike promene u njegov život, ali on ističe da rutine u tenisu neće menjati.

“Profesionalno, trudim se da zadržim pravu ravnotežu u životu. Konstantnost, fizičku i mentalnu stabilnost, i da nastavljam sa ponavljanjima treninga i rutina koje sam radio do sada”, dodao je Đoković.

Od dolaska Borisa Bekera u stručni štab Đoković je u proteklih 12 meseci znatno poboljšao prvi servis, a smatra da će mu dalja poboljšanja pomoći da zadrži prvo mesto na ATP listi.

“I dalje želim da nastavim da radim ono što sam radio do sada jer imam dovoljno razloga da verujem da to funkcioniše. Mislim, dozvolite mi da imam veliku priliku da ostanem na vrhu muškog tenisa”, naveo je prvi teniser sveta

Beta/AP/V.T.
Đoković je svestan da mora da nastavi usavršavanje
 

U 2014. godini srpski teniser je u tri statističke kategorije postavio lični rekord – Novak je imao najviši procenat prvog servisa u karijeri (67%), a odservirao je u proseku najviše asova (6,2 po meču) i najmanje duplih grešaka (1,5 po meču). Takođe, Novak je uzeo 88% gemova na svoj servis, čime je izjednačio lični rekord iz 2013.

Uz, Đoković je osvojio 75% poena posle svog prvog servisa, koliko je imao i 2012. i 2013. godine.

“Ukoliko želite da se borite za prvo mesto morate biti sposobni da se borite za velike turnire, naročito Gren slemove. Morate osvojiti barem jedan ili dva ukoliko želite da budete prvi. To znam, moram ići korak po korak”, zaključio je Đoković.

Đoković se trenutno nalazi u Dohi gde u utorak otvara sezonu protiv Dušana Lajovića. Novaku će to biti premijerno učešće na ovom turniru, a sve u sklopu priprema za Australijan open.

On je u subotu odustao od finalnog duela na egzibicionom turniru u Abu Dabiju zbog groznice. U drugom kolu pobednik srpskog duela trebalo bi da igra protiv Stahovskog, u četvrtfinalu bi mogao da dođe Karlović ili Južni, a u polufinalu Ferer ili Kolšrajber. Na drugoj strani žreba su Nadal, Berdih, Gaske…

Đoković je promenio uobičajeni raspored – posle Abu Dabija i Dohe putuje u Melburn, gde će pokušati peti put da osvoji Australijan open.

Prvi Gren slem turnir sezone počinje 19. januara, a titulu brani Stan Vavrinka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here