Đoković drugi igrač sveta

0

 

Rafael Nadal prepustio je drugo mesto na ATP listi Novaku Đokoviću, pošto je završio svoje učešće na Australija Openu porazom u četvrtfinalu od Britanca Endija Mareja.

 

Najbolji srpski igrač bi mogao biti i prvi na svetu ukoliko Rodžer Federer u sredu ujutru izgubi od Nikolaja Davidenka, a Đoković osvoji turnir u Melbrunu.

 

"U odnosu na 2008, kada sam pobedio na Australijan openu, sada sam bukvalno potpuno druga osoba. Fizički sam mnogo snažniji i sposoban sam da izguram i najteže mečeve. Otvoreno prvenstvo Australije 2008. je turnir na kome sam igrao ubedljivo najbolji tenis u karijeri. Smatram da ove godine mogu da ponovim tadašnji nastup", samouveren je treći igrač sveta.

 

Đoković je od početka turnira isticao druge igrače u prvi plan kao najveće favorite za osvajanje Otvorenog prvenstva Australije, ali nakon ubedljive partije protiv Poljaka Lukaša Kubota (6:1, 6:1, 7:5), srpski teniser se oslobodio i potvrdio da se oseća spremnim da ponovo zauzme tron u Melbrunu.

 

"U prva dva meča pokušavao sam da uđem u ritam, a u druga dva sam zaista zadovoljan pokazanim. Protiv Kubota sam odigrao ekstremno dobro. Prošle godine sam imao dosta problema, ali ova sezone je nešto potpuno drugačije. Osećam veliko samopouzdanje i zadovoljan sam kako se situacija razvija. Mogu da se nosim sa bilo kojim igračem i nadam se drugom trofeju u Australiji", rekao je Novak.

 

Igraju Novak, Ziki i Dušan
Trojica srpskih tenisera nastupiće u sredu u Melburnu, a u centru pažnje svakako će biti četvrtfinalni meč Đokovića i Conge. Repriza finala od pre dve godine igra se na "Rod Lejver" areni, a početak je u 9:30h.

Nenad Zimonjić i Danijel Nestor, u četvrtfinalu igraju protiv Arno Klermona i Džonatana Erliha u 1 čas na "Margaret Kort" areni. Dušan Vemić u paru sa Ivom Karlovićem u četvrtfinalu igra protiv trećih nosilaca, Lukaša Dluhija iz Češke i Leandera Paesa iz Indije. Biće to treći meč na terenu broj dva, pa se početak očekuje oko 4:30 h.

Ovogodišnje četvrtfinale zapravo je repriza meča koji je našem asu doneo zasad jedinu grend slem titulu. Međutim, od tada je Conga dosta napredovao, tako da u međusobnim susretima vodi 4:2. I Nole je svestan opasnosti koje sa sobom nosi meč sa ovim izuzetnim protivnikom, koji je na programu u noći između utorka i srede.

 

"Žo može da pobedi svakoga ako mu krene. Moraću da vršim pritisak sve vreme, da insistiram na mom stilu igre i da mu ne dozvolim da preuzme kontrolu. On je dosta napredovao u poslednje dve godine i sada je među prvih deset na svetu", zaključio je Đoković.

 

 Francuski teniser Žo Vilfred Tsonga ocenio je da ga u četvrtfinalu protiv Đokovića očekuje težak meč i poručio da će igrati maksimalno borbeno.

 

"Svestan sam Đokovićevih kvaliteta i težine predstojećeg meča. Igraću maksimalno borbeno i daću sve od sebe da prođem u polufinale prvog gren slema. Ne mogu tačno da kažem šta sam naučio posle poraza od Novaka u finalu Melburna 2008. godine, ali sam ga posle toga četiri puta pobedio i ta činjenica mnogo govori", rekao je Conga.

 

Ukoliko najbolji srpski teniser ispadne u četvrtfinalu od Žoa Vilfreda Tsonge, a Marej osvoji turnir u Melburnu, Britanac će ga prestići i Srbin će ostati na trećem mestu ATP liste.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here