Đoković glatko odbio Britance

0

"Da budem iskren, sve je bilo vrlo ozbiljno. Nuđeno mi je mnogo toga, želeli su još jednog jakog igrača u timu pored Endija Mareja. Uložili su mnogo u Dejvis kup tim, i mora da su razočarani što im se to ne vraća", rekao je Đoković i dodao:

 

"Nije mi novac bio najbitniji. Tada sam počeo dobro da zarađujem, dovoljno da mogu da putujem po turnirima i plaćam trenera. I zašto bih to prihvatio? Ja sam Srbin, ponosan sam na svoje korene, i nisam hteo da zanemarim sve to samo zato što su mi drugi nudili bolje uslove. Da sam igrao za Veliku Britaniju, igrao bih jednako profesionalno, ali bih u dubini duše osećao da im ne pripadam. Ja sam bio taj koji je odlučio da ne prihvati ponudu".

 

Srpski teniser učestvovaće na završnom turniru sezone, koji će biti održan u Londonu.

 

"Ne očekujem posebnu pažnju jer će tu biti igrača bolje rangiranih od mene. Što je bolje za mene. Mnogo toga sam naučio proteklih godina što mi je pomoglo da evoluiram kao igrač. Uvek sam bio perfekcionista, to me je dovodilo u razne neprilike, ali prošao sam sve to. Znam kako je osvojiti gren slem, dok su Federer i Nadal to činili mnogo puta. Ljudi ne shvataju pod kakvim su oni pritiskom", rekao je Đoković, koji će od ponedeljka ponovo zauzeti treće mesto na ATP listi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here