EPA
Novak Đoković

Najbolji svetski teniser Novak Đoković iskoristio je još jednu priliku da govori o podršci iz Hrvatske.

Ekipa hrvatskog medija “Index” doputovala je u Beograd i razgovarala sa Đokovićem u teniskom kompleksu “Novak”. U sredu prepodne je na tom portalu osvanuo tekst sa naslovom “Đoković za Index: Hrvati, hvala što ste uz mene”.

Srpski teniser je često pružao podršku hrvatskim sportistima i zahvaljivao se navijačima iz te zemlje, zbog čega je takođe često bio kritikovan od određenog dela javnosti u Srbiji.

Da uživa popularnost i u Hrvatskoj pokazao je pomenuti portal, koji je na svojim stranicama upitao čitaoce da li misle da će Novak biti najveći teniser svih vremena (GOAT), a čak 61% je reklo da će se to desiti.

– Zahvalio bih se čitaocima Indeksa, koji veruju u mene i nadam se da ću opravdati to poverenje, jer i ja verujem u sebe, verujem da mogu da ispunim ciljeve, koji su veliki, kao što je, recimo, obaranje nekih rekorda – rekao je Đoković.

U razgovoru sa hrvatskom novinarkom Deom Redžić govorio je o odnosu sa “komšijama”.

– Trudio sam se, i u nastupima u javnosti i privatno, da uvek prenosim pozitivnu poruku i odnos prema Hrvatskoj i svim zemljama u regionu. Ja nisam odrastao u Jugoslaviji, jer sam bio mali, zemlja se raspala, ali osećam taj neki njen duh. Znam da mi na tome zameraju mnogi, ali ja poštujem različitost u razmišljanju i prosto je nemoguće je zadovoljiti svakoga i biti svakome drag. To je moje mišljenje, uvek sam se ophodio na pozitivan način prema ljudima iz Hrvatske i drugih zemalja i sa poštovanjem. Ako se ljudski odnosite prema nekome, onda ćete to dobiti nazad. To je moj životni moto. Imam mnogo prijatelja u Hrvatskoj, često dolazim u Hrvatsku ne letovanje, i nadam se da će se to nastaviti – jasan je Novak.

On je, uz smeh, izabrao Gorana Ivaniševića, svog trenera, kao omiljenog hrvatskog sportistu, a onda prokomentarisao.

– Ne, stvarno, Goran, jer je on bio uzor svima nama koji smo trenirali tenis, pa onda šjor Niki Pilić, on je nekako moja familija, dobro poznajem Željka Franulovića koji živi u Monaku, brat i sestra Kostelić (Janica i Ivica), njih sam pratio i cenio. Nikad ih nisam upoznao, a nadam se da ću biti u prilici jednog dana, možda i odskijamo malo zajedno, jer sam veliki ljubitelj skijanja… Naravno i Luka Modrić. Ima toliko izvanrednih sportista sa kojima sam imao sreću da se upoznam – rekao je Đoković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here