Foto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

Ruski teniser Andrej Rubljov govorio je o tome ko je najbolji teniser iz “velike trojke”.

Rubljov, koji je u nedelju osvojio titulu na turniru u Sankt Peterburgu, smatra da bi naslov GOAT trebalo da ide Rafaelu Nadalu ispred Rodžera Federera i Novaka Đokovića.

Toliko je daleko išao u pohvalama na račun tenisera sa Maljorke da ga je označio kao najvećeg sportistu svih vremena.

– Nadal je najveći sportista u istoriji. Ne mogu ni da zamislim kako radi to što radi. Činjenica je da je mentalno veoma jak, tokom čitave karijere je to pokazao. Svi igrači, uključujući Federera i Đokovića, imali su periode u kojima su bili mentalno krhkiji i osećali se da bi mogli da ‘padnu’ – rekao je Rubljov.

Nadal je trofejom na nedavnom Rolan Garosu stigao Federera (20) i “pobegao” Đokoviću (17).

– Rafa je jedini igrač, bilo da je dobro ili ne, koji zna da pronađe način da pobedi. Ako uzmemo u obzur druge važne reference u njihovim životima, shvatićemo da imaju uspone i padove. Nadal se uvek takmiči na isti način – zaključio je.

1 COMMENT

  1. Nadal od 20 Grand Šlem trofeja 13 ovojio u Roland Garrosu, to dovoljno govori da je specijalista jedne podloge, dok Novak Đoković ima osvojene trofeje na svim Grand Šlem podlogama. Nebi da udaram nisko ali Nadal je morao da pauzira jedno vreme ne bi li se malo očistio zbog nekog preteranog upotrebljavljanja nekih ne baš dozvoljeni sredstava. I u ostalom Novak Đoković obara rekorde po broju nedelja kao svetski broj 1 i to u doba kad su Nadal i Federer bili u punoj snazi.
    Hvala bratu Rusu i toliko o ljubavi i podršci bračuška

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here