Naš as savladao Francuza Puja sa 7:6 (7:2), 6:1 za 86 minuta igre u četvrtfinalu turnira iz masters serije u Sinsinatiju, na kojem brani trofej, a u ponoć se sastaje s najboljim ruskim igračem.

Lukas Puj (31. na svetskoj listi) dao je otpor vodećem teniseru sveta samo u prvom setu u kojem je bila samo jedna prilika za brejk. Imao ju je Đoković u prvom gemu, nije to iskoristio pa je odluka pala u taj-brejku.

U drugom setu naš as je imao potpunu kontrolu nad razvojem događaja. Drobio je rivala iako je u jednom delu pravio bolnu grimasu. Između dva gema ukazana mu je fizoterapeutska pomoć u predelu lakta.

Sledeći protivnik, u ponoć po našem, biće mu Rus Danil Medvedev, osmi “reket” sveta, koji je lako izašao na kraj sa zemljakom Andrejom Rubljovom. Igrača koji je prethodno izvojevao najbržu pobedu protiv švajcarskog asa Rodžera Federera u poslednjih 16 godina savladao je sa 6:2, 6:3.

Od kada se posle Vimbldona prešlo na severnoameričko kopno, Medvedev je igrao u finalu i u Vašingtonu i na turniru iz masters serije u Montrealu, koji je Đoković propustio. Prvi put je izgubio od Australijanca Nika Kirjosa, a drugi protiv Španca Rafaela Nadala.

Đoković s njim ima 3:1 u pobedama, a prethodni susret ove godine, u četvrtfinalu na šljaci u Monte Karlu, pripao ruskom igraču (6:3, 4:6, 6:2). Naš as je uspešniji bio u osmini finala na Australija openu.

Drugi polufinalni par su Francuz Rišar Gaske (56) i Belgijanac David Gofen (19). Finale je u nedelju u 22 časa po našem.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here