Tanjug/AP
Novak Đoković

Novak Đoković je pobedio Argentinca Huana Ignasija Londera sa 3-0 u setovima i plasirao se u treće kolo US opena.

Srpski teniser je došao do pobede protiv Argentinca posle dva časa i 13 minuta borbe – 6:4, 7:6(3), 6:1.

Đoković je ostvario devetu pobedu u nizu na US openu, drugu ove godine posle uvodne protiv Španca Roberta Karbaljesa Baene sa takođe 3-0.

Nije sve išlo kao što je zamišljeno pred početak meča. Londero je pružio odličan otpor tokom većine duela, a najbolji teniser planete je tokom celog duela imao problem sa levim ramenom.

Nekoliko puta mu je ukazivana pomoć, a otkriveno je i da problem sa tim delom tela datira od pre početka drugog kola. Ipak, Novak je pokazao klasu i uspeo da u bitnim momentima pokaže odličan mentalni sklop, napravi neke manje preokrete i na kraju ne izgubi ni set.

Londero je na početku meča igrao izuzetno, iako je izgubio uvodnih šest poena. Prvi je došao do brejk prilika i uspeo da ih iskoristi, te poveo sa 3:2.

Usledio je momentalni brek Đokovića, ali i prvi problemi sa ramenom koje su gledaoci mogli da vide. Pred kraj prvog seta Novaku je ukazana pomoć, ali ga to nije omelo da na 5:4 za nijansu podigne nivo igre i brejkom okonča prvi set meča.

Problemi sa levim ramenom nisu nestali ni na početku drugog seta i to se moglo videti u igri srpskog tenisera.

Londero je igrao sjajno i videvši da protivnik nije na nivou zaigrao je još bolje. On je takvo stanje na terenu i rezultatski iskoristio napravivši čak dva vezana brejka Đokoviću, drugi posle tri duple servis greške Srbina.

Osvajač 16 Grend slem titula nije očajavao i nije hteo da preda set u kojem je imao značajan zaostatak.

Zaigrao je dosta bolje, pritisnuo rivala i napravio ne jedan, ne dva – već tri brejka u nizu. Osvojio je ukupno pet gemova u nizu i poveo sa 5:3, te dobio priliku da dobrim servisima okonča drugi deo igre.

Malo ko je očekivao da se Argentinac vrati u igru posle takvog pada, ali se to desilo. Usledio je možda i najlakši gem za Londera na riternu, a nedugo zatim se došlo do taj-brejka.

U nezvaničnom 13. gemu seta srpski teniser je u dva navrata pravio mini-brejk, ali je Londero uspevao da se vrati. Londero je uspeo da uzme poen posle promene strana i smanji na 4:3, ali je to bio poslednji koji je uzeo Srbinu koji je opet tačno kada je trebalo “dodao gas”.

Londero je potpuno posrnuo u prvom gemu trećeg seta i izgubio servis veoma lako, ali je Novakovo rame, koje je ponovo dobilo masažu između setova, pravilo probleme.

Argentinac je napravio brejk i ponovo se vratio u meč, iako je izgledalo kao da će aktuelni šampion konačno jedan set osvojiti bez tada već učestalih komplikacija.

Na sreću po srpskog tenisera Londero je od tog trenutka potpuno izgubio snagu. Novak je napravio još jedan brejk, a zatim i treći u nizu čime je došao do ogromnih 4:1.

Do kraja seta Londero je izgledao kao senka igrača iz prva dva seta, a Novak je uspeo da rutinski dođe do poslednjeg seta i plasmana u treće kolo.

U trećem kolu US opena branilac titule za protivnika imaće boljeg iz duela u kojem se sastaju Dušan Lajović i Amerikanac Denis Kudla. Taj meč je odložen zbog kiše i na programu je u četvrtak.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here