Španac Pablo Karenjo-Busta još jednom se osvrnuo na situaciju iz njegovog meča osmine finala US opena i diskvalifikaciju Novaka Đokovića.

Prvi reket sveta je tada pogodio linijskog sudiju u vrat i prema pravilima je morao da bude izbačen sa turnira.

Karenjo-Busta je kasnije dobio i meč četvrtfinala protiv Denisa Šapovalova, te će u borbi za finale igrati protiv Aleksandra Zvereva.

– Novak Đoković je broj jedan i morao bi da nauči da se bolje kontroliše. Ta situacija kada je pogodio sudiju je čista nesreća. Kad se to dogodi, morate da se povinujete pravilima i zatražite oproštaj, kao što je on uradio – izjavio je Španac.

Prašina od pomenute diskvalifikacije se još nije slegla, a neretko je svojim komentarima podigne Nik Kirios.

– Kiriosu mora da je prilično dosadno kod kuće. Ne znam da li će igrati neki turnir do kraja godine, ali kad bude, pričaćemo o njemu jer to zaslužuje. U međuvremenu kod kuće će nastaviti da piše poruke na Tviteru – rekao je Karenjo Busta.

Istakao je zadovoljstvo završnicom turnira bez najboljih tenisera sveta: Đokovića, Nadala, Federera…

– Nema ni Nadala, ni Federera ni Đokovića, ali oni koji su ostali su odlični i neće nikom biti nimalo lako. Imamo šansu, zašto da je ne iskoristimo? Igram protiv Zvereva, a njega trenira David Ferere. On me dobro zna, ali na terenu će biti Zverev, a ne Ferer – zaključio je Karenjo-Busta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here