Vodeći teniser sveta, branilac trofeja na američkom openu, savladao u prvom kolu Španca Karbaljesa Baenu sa 6:4, 6:1, 6:4. 

Posle tri godine Novaku Đokoviću je prvi meč na Ju-Es openu pripao bez izgubljenog seta. Najsvežije je sećanje na lanjski iscrpljujući duel s Mađarom Martonom Fučovičem po velikoj vrućini, a 2016. set je protiv našeg asa uzeo i Poljak Jirži Janovic. Pretprošle godine Đoković nije ni učestvovao i to je bio njegov jedini propušteni turnir za grend slem od debija na Australija openu 2005.

Roberto Karbaljes Baena (76. na svetskoj listi) nije imao priliku ni brejku da se ponada. Đoković je na protivnički servis iskoristio četiri od 11 prilika, a tako mu je pripao i poen za osvajanje i prvog i trećeg seta. Ostvario je 70. pobedu na Ju-Es openu, a u prvom kolu ima skor 14:0.

U sledećem meču sastaće se s Argentincem Huanom Ignasijom Londerom (56), koji je savladao Amerikanca Sema Kverija (46) s 3:6, 6:1, 7:6 (7:3), 7:5. I s njim će igrati prvi put. Prođe li i tu prepreku, igraće s uspešnijim iz duela Dušana Lajovića (29) i Denisa Kudle (111), još jednog domaćeg tenisera, koji je na početku izbacio Janka Tipsarevića (260).

Karbaljes Baena zapamtiće ovu godinu po tome što je na sva četiri turnira za grend slem ispao u okršajima s našima. Na Australija openu ga je izbacio Viktor Troicki, na Rolan Garosu Filip Krajinović, a na Vimbldonu Miomir Kecmanović.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here