Branilac titule u Šangaju Novak Đoković na teren izlazi u sredu ne pre 12:30 časova a prvi rival mu je Denis Šapovalov.

Novak je dva puta pobedio kanadskog tenisera u isto toliko mečeva, oba puta ove sezone, u Melburnu i u Rimu i sada je svakako favorit.

Svestan je da je Šapovalov veoma motivisan i da može biti neugodan protivnik na startu, ali isto tako, usmerio je misli i ka drugim igračima.

Novak je u Šangaju pričao i o Endiju Mariju i finalisti US Opena, Rusu Danilu Medvedevu. Novak je reagovao na vest da će se teniser iz Danblejna, od kog je mlađi svega sedam dana, igrati na prvom Grend slemu sezone u Melburnu.

– Bez obzira na njegov plasman, on je veliki šampion i jedan od najboljih u našem sportu. Ako je zdrav, možete da očekujete da će veoma brzo igrati na najvišem nivou. Želim mu tako nešto, lepo je videti da se vratio na teren – izjavio je Đoković.

Svetski broj jedan kaže i da je Danil Medvedev, koji je ove sezone igrač sa najvećim brojem pobeda, “kompletan teniser”.

Rus je u utorak protiv kvalifikanta Kamerona Norija zabeležio 55. trijumf u sezoni, ima čak devet više od Đokovića.

Poslednjih nekoliko meseci igra tenis svog života. Igrao je finala na poslednjih pet ili šest turnira, što je sjajno. Poboljšao je kretanje, fizičku spremu. Ima sjajan servis, visinu i dobro koristi uglove. Teško je nadmudriti ga na bekhendu, veoma je ravan. Ne pravi mnogo grešaka i sa te strane može da udari kako god poželi. Forhend mu je za nijansu slabiji, ali kako je napredova, sada je kompletan igrač – smatra Đoković.

Izvor:
Vestionline, B92

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here