Đoković najavio Svetsko prvenstvo u tenisu

0

Srpski teniser Novak Đoković, jedan od članova Saveta ATP igrača u kome su i Rodžer Federer i Rafael Nadal, rekao je da će koncept u skorije vreme biti predstavljen javnosti i zvaničnicima ATP tura, sponzorima i deoničarima kao skup ideja koje bi unele živost u tenis, a istovremeno rasteretile igrače i sezonu, prenosi Rojters.

 

"Tačno je, predlog postoji. Međutim, kao što sam i ranije rekao sve ovo je veoma novo i još uvek je na nivou ideje. Nismo ništa doveli do zvaničnog nivoa, jer moramo da razmotrimo i druge stvari. Međutim, glavno je to što želimo da unapredimo sport i postanemo bolji, a igrači su za to najvažniji", rekao je Novak, koji zajedno sa još nekoliko vrhunskih igrača često govori o teškom rasporedu.

Treći reket sveta nije želeo da govori o detaljima i formatu takmičenja, ali je rekao da mnogi igrači žele da se na ovaj način bore za svoja prava i dodao da će o tome razgovarati tokom Australijan opena.

 

Pun očekivanja od novog formata takmičenja je i Škot Endi Marej.

 

"Veliki sam fan Dejvis kupa, ali ako neko donese odluku da se on ukine, ovakvo Svetsko prvenstvo bi bilo fascinantna ideja", rekao je Marej.

 

Leteće izmene, grupna i nokaut faza, kraći mečevi…
Londonski list "Tajms" je naveo i neke od mogućih promena pravila, koja deluju potpuno osvežavajuće.
Mečevi na Svetskom prvenstvu bi bili kraći, između poena bi bilo dozvoljeno samo 25 sekundi i igrači bi morali da paze na vreme. Dueli bi bili igrani na tri dobijena seta, ali sa obaveznim izmenama igrača tokom meča. Taj-brejk bi se igrao do pet, a ne do sedam poena.
Učestvovale bi 32 muške reprezentacije, podeljene u osam grupa od po četiri iz kojih bi dva najbolja tima išla u nokaut fazu. Turnir bi se održavao na svake dve godine, tokom deset dana i verovatno bi se zvao "Grend slem nacija".

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here