twitter.com/ATP_Tour
Srpski teniser se pozdravlja sa Pit Samprasom

Naš as kaže da se u njega uvukla nervoza zato što je njegov uzor bio na prvom meču na turniru iz masters serije u Indijan Velsu protiv Amerikanca Fratanđela.

 

Novak Đoković, vodeći teniser na svetskoj listi, zagrejao je motore za pohod ka rekordnom šestom trofeju na turniru iz masters serije u indijan Velsu, prvom u godini. U drugom kolu, pošto je u prvom kao nosilac bio slobodan, savladao je Amerikanca Bjerna Fratanđela sa 7:6 (7:5), 6:2.

Vidi se da u prvom setu nije bilo lako, a naš as je objasnio da ga je ophrvala nervoza od početka meča jer je uočio da je u gledalištu legendarni američki teniser Pit Sampras, njegov uzor, koga je titulom na Australija openu nedavno nadmašio po broju trofeja na turnirima za grend slem (15:14).

– Moram da priznam da sam bio pomalo nervozan. Ne viđam Pita tako često, bio sam prijatno iznenađen kada sam video da posmatra moj meč. To je uzbudljivo, videti nekoga na koga sam se ugledao kad sam bio dete. Mislim da sam se i previše trudio da ga impresioniram u tom prvom setu. Bilo je ipak lepo, prišao sam mu posle i zahvalio mu se što je došao da gleda meč.

O protivniku, istom teniseru protiv koga je pošao i ka petoj tituli pre tri godine:

– Čestitke na igri i Bjornu, igrao je dobro jer nije stvarno imao šta da izgubi. Bekhend mu je bio fantastičan, udarao je lopticu u penjanju. Prvi set sveo se jednostavno na to da preživite i dobijete nekako set. Drugi je onda bio znatno bolji što se tiče moje igre. Sećam sam našeg prvog meča. Ne znam da li je to imalo više uticaja na njega ili na mene. Možda mu je dalo više snage i vere saznanje da mi je tada uzeo set na ovom terenu i zato je igrao tako agresivno od početka. Diktirao je poene sa osnovne linije, imao sam sreću da dobijem taj početni set.

Slovak Marijan Vajda nije s Đokovićem u Indijan Velsu. Priključiće se timu u Majamiju, na sledećem turniru iz masters serije.

– Moj brat Marko će biti u ulozi trenera do Majamija. Stigli smo u Kaliforniju još pre osam dana, proveli neko vreme zajedno u San Dijegu. Imali smo prilike da se aklimatizujemo na uslove. Ovde je suv vazduh, što je normalno za pustinju, zato smo došli malo ranije, da se priviknemo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here