Đoković noćas u borbi za četvrtfinale

0

Treći reket sveta savladao je u trećem kolu Otvorenog prvenstva Australije Denisa Istomina iz Uzbekistana sa laganih 3:0 (6:1, 6:1, 6:2), a u osmini finala čeka ga Poljak Lukaš Kubot.

 

"Ovo mi je bio najbolji meč u Melburnu ove godine, ali mislim i da moj protivnik nije odigrao onako kako ume. Osećam se sveže i zaista se radujem što sam ušao u osminu finala. Kubot je veoma dobar teniser i u dublu, i u singlu. Imao sam priliku da pričam sa njim posle Serbijan opena. Poslednjih godinu dana igra najbolje u karijeri i veoma je agresivan. Moraću dobro da se pripremim", izjavio je Novak Đoković, koji je Poljaka pobedio prošle godine u finalu prvog srpskog ATP turnira.

 

Nekadašnjem pobedniku Australija Opena ne smeta što medijska pažnja nije usmerena na njega, i ističe da mu odgovara pozicija favorita iz senke.

 

"Vidite, ne moramo da pričamo samo o meni. Postoji mnogo drugih igrača koji igraju dobro i o kojima možemo da pričamo. Smatram da je Nikolaj Davidenko igrač koji je pomalo potcenjen. On trenutno igra najbolji tenis u životu i definitivno je jedan od igrača koji mogu da osvoje titulu. Osim njega, tu su, naravno, Federer, Nadal, Marej, Del Potro. Mislim da navijači mogu da uživaju u muškom žrebu i čekaju da vide ko će osvojiti titulu", kaže Đoković.

 

Đokovićev meč je treći meč po rasporedu i očekuje se da će protiv Kubota početi oko 4 sata ujutru. Pobednik ovog četvrtfinalnog duela će odmeriti snage sa boljim iz duela Francuza Žoa Vilfreda Conge i Španca Nikolasa Almagra.

 

Već su poznata dva četvrtfinalna duela – Rafa Nadal će igrati protiv Endija Mareja, a Endi Rodik će odmeriti snage sa Hrvatom Marinom Čilićem, koji je u pet setova izbacio pobednika US Opena Huana Martina del Potra.

 

Rezultati:
[2] Nadal (ESP) – Karlović (CRO) 6:4, 4:6, 6:4, 6:4
[14] Čilić (CRO) – [4] Del Potro (ARG) 5:7, 6:4, 7:5, 5:7, 6:3
[5] Marej (GBR) – [33] Isner (USA) 7:6, 6:3, 6:2
[7] Rodik (USA) – [11] Gonzales (CHI) 6:3, 3:6, 4:6, 7:5, 6:2

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here