Naš as Novak Đoković, vodeći teniser sveta, savladao u prvom kolu na Centralnom terenu Nemca Filipa Kolšrajbera sa 6:3, 7:5, 6:3.

Kao što i pripada braniocu vimbldonskog prestola, Novak Đoković je prvi izašao na Centralni teren o kojem se i sam nebrojeno puta izjasnio da je to najveće svetilište teniske igre. Protiv iskusnog 35-godišnjeg nemačkog tenisera, koji je 57. na svetskoj listi, nagovestio je uvek najviše pretenzije.

Pomučio se samo u drugom setu. Kolšrajber je poveo s 5:4, ali su sledeća tri gema, uz jedan brejk, pripala šampionu.

To je i Đokovićeva 40. vimbldonska maksimalna pobeda (76. meč, 66. uspeh), koliko ih imaju i legendarni američki teniseri Džon Mekinro i Pit Sampras. Ispred su njihov zemljak Džimi Konors s 52 i švajcarski as Rodžer Federer, osmostruki pobednik, sa 73 (107, 95).

Sledeći suparnik mu je Amerikanac Denis Kudla (111. mesto), koji je bio uspešniji od Tunišanina Maleka Žazirija (100) sa 6:4, 6:1, 6:3. Ako i tada opravda ulogu potpunog favorita, sastaće se un trećem kolu ili s Argentincem Leonardom Majerom (59) ili s pobednikom susreta Dušana Lajovića (36) i Poljaka Huberta Hurkača (48).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here