Srpski teniser je posle velike borbe izgubio od Austrijanca.

Novak Đoković je posle poraza od Dominika Tima bio veoma smiren, nije ga poljuljao neuspeh protiv Austrijanca u meču drugog kola završnog mastersa sezone. Srbin je izgubio u jednom od mečeva koji je mogao da “ode na obe strane”, ali je na kraju okončan pobedom Tima. Đoković nije propustio priliku da pohvali protivnika.

– Dominik je zaslužio pobedu. Igrao je veoma hrabro i samo je udarao lopticu. Ceo meč igrao je na isti način na koji je odigrao poslednji poen. Moram da mu skinem kapu i čestitam jer je odigrao odličan meč – rekao je Đoković i nastavio: – Nisam odigrao previše ovakvih mečeva u kojima moj protivnik ide na svaki udarac. Bio je neverovatan, a u nekim fazama bilo je nestvarno da je bukvalno udarao loptu što je jače mogao. Njegov nivo bio je izuzetno visok, to je bilo neverovatno.

Đoković je priznao da je bio iznenađen Timovom taktikom.

Igrao sam ranije sa njim, poznajem njegovu igru, ali ono što je uradio večeras bilo je neobično, ako tako može da se kaže. Znao sam da može da igra na visokom nivou, ali ovo je bilo fenomenalno. Morao sam da se borim i uspeo sam. Ponosan sam što sam se vratio u trećem setu kod rezultata 5:6. Imao sam meč. Vodio sam 4:1 u taj-brejku, možda je u tim trenucima trebalo da igram malo agresivnije.

Pred Đokovićem je odlučujući duelu protiv Federera, koji je takođe poražen od Tima.

– Još sam u turniru. Pobednik meča sa Rodžerom ide u polufinale, poraženi se neće kvalifikovati. Jednostavo je – zaključio je Novak.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here