Svetski broj 1 osvojio je 76. ATP titulu u svom 110. finalu u karijeri Australijanca Džona Milmana sa 2:0 (6:3, 6:2) i tako bez izgubljenog seta osvojio turnir u japanskoj prestonici.

Đoković je do prve titule u Tokiju u karijeri stigao na idealan način i tako najavio napad na olimpijsko zlato sledeće godine na istom mestu.

Đoković je veoma dobro servirao, imao je problema sa bekendom, ali nije imao problema sa Milmanom, koji je propustio šansu da postane prvi kvalifikant od Danila Medveva koji je osvojio neki ATP turnir.

U prvom setu Đokoviću je bio potreban jedan brek da uz pomoć svog veoma dobrog prvog servisa dođe do vođstva od 1:0. Brejk se dogodio u četvrtom gemu.

U drugom setu viđeno je nekoliko dužih razmena i atraktivnijih poena, a Australijanac je izgubio prva dva servis-gema, a prednost je Đoković potvrdio, poveo sa 4:0 i rešio meč.

Milman, koji je trenutno 80. igrač ATP liste, biće u prvih 60 nakon velikog uspeha u Tokiju, u kojem je turnir započeo u kvalifikacijama.

Ovo je to 11. titula za Đokovića na azijskoj turneji u isto toliko finala.

Ovom titulom Đoković je povećao prednost u odnosu na prvog pratioca na ATP listi Rafaela Nadala na 1.140 poena.

Budući da Rafael Nadal nije nastupio na turniru, Novak će u ponedeljak započeti 272. nedelju na prvom mestu ATP liste, pa će biti 38 nedelja udaljen od rekorda koji drži Rodžer Federer.

Ipak, Đokoviću ostaje velika bitka sa „Bikom sa Majorke“ za prvo mesto na kraju 2019. godine jer Španac ne brani nijedan bod do kraja sezone.

Sledeći turnir na kojem će nastupiti Srbin je Masters u Šangaju sledeće nedelje gde brani titulu, a potom ga čeka Masters u Parizu koji je na programu od 28. oktobra do 3. novembra.

Đoković je poražen u finalu prošle sezone što znači da brani 600 poena na turniru koji je četiri puta osvajao u karijeri.

 

2 COMMENTS

  1. Тешко је победити на оваквом турниру кад му је најопаснији противник био на 15 месту АТП листе. Балкански тенисер је имао велику борбу у финалу са бројем 80, док га играчи чекају за преслишавање у Шангају. За следећи пехар мораће се пријавити, идуће године, на Плава Лагуна Опен у Умагу, Кроација.
    https://www.youtube.com/watch?v=ukdsWT83THI

  2. NOLE VELIČANSTVENI!
    Rutinski je obavio posao. Igrao je sa mnogo performansi i osećajem za pravovremeno vraćanje loptice. Ovako igraju i mnogi drugi teniseri, ali je to kod Đokovića mnogo izražajnije. Dobar je u dugim razmenama a još bolji u kratkim poenima. Udarci su mu duboki i precizni. Sve u svemu SJAJNO! Japan je iza njega a Šangaj, Pariz i London ispred njega. Na ATP listi mnogi će mu teniseri i dalje gledati u leđa, Napred Nole. Istinski srbine mnogo te volimo!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here