Đoković “počistio” Hasa u Kujongu

0

 

"Na ulasku u 2010. sam želeo da se što bolje odmorim i što bolje pripremim za najvažniji turnir u ovom delu sezone, Australijan open. Nisam ga završio na dobar način prošle godine i morao sam da predam meč. Sada se osećam mnogo bolje, svežije i preskočio sam sve turnire na početku sezone. Nije mi potrebno još mečeva, nisam hteo da igram na više turnira. Potrebno mi je samo nekoliko duela pre nego što odem u Melburn park", rekao je Đoković posle pobede nad Hasom.

 

Pored njih dvojice, na ovom egzibicionom turniru učestvuju i Huan Martin del Potro, Robin Soderling, Fernando Verdasko, Žo-Vilfred Conga, Ivan Ljubičić i Fernando Gonzales.

 

Pošto nije u pitanju turnir pod ingerencijom ATP-a, pobede na ovom turniru ne donose bodove, a i format takmičenja je potpuno drugačiji.

 

Srpski teniser će u narednoj rundi igrati protiv Fernanda Verdaska koji je pobedio svog imenjaka iz Čilea Fernanda Gonzaleza sa 2:0 (7:5, 6:1), a pobeda bi mu garantovala prolazak u finale koje je na programu u subotu.

 

U drugom polufinalu sastaće se Argentinac Huan Martin del Potro i Francuz Žo-Vilfrid Conga. Del Potro je pobedio Hrvata Ivana Ljubičića sa 6:3, 6:3, dok je Conga nadigrao Šveđanina Robina Soderlinga sa 7:6, 6:1.

 

Đoković je već odradio teške pripreme pred Australijan open, kako mu se ne bi ponovila prošlogodišnja situacija kada je u četvrtfinalu predao meč Endiju Rodiku zbog toplotnog udara pri rezultatu 7:6, 4:6, 2:6, 1:2.

 

Novak inače ima problema pri velikim vrućinama, pošto je veći deo detinjstva proveo na prohladnom Kopaoniku. Ovih dana Australija se ponovo se nalazi pod udarom toplotnog talasa, a preksinoć je u Melburnu izmerena najviša noćna temperatura još od 1902. godine, čak 34 stepena Celzijusa!

 

"Bilo je bilo pakleno vruće dok sam igrao golf sa Todom Martinom. Bilo je toliko vrelo da su čak i ptice čučale u hladovini", našalio se treći reket sveta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here