Đoković poražen u polufinalu Šangaja

0

Đoković, koji je na turniru bio postavljen za drugog nosioca, poražen je u subotu u polufinalu od osmog igrača na ATP listi Rusa Nikolaja Davidenka rezultatom 2:1, po setovima 4:6, 6:4, 7:6 (1). Ovo je bio četvrti međusobni duel srpskog i ruskog tenisera, a drugi trijumf Davidenka.

 

Đoković je plasmanom u polufinale turnira u Kini obezbedio novčanu nagradu od 151.000 dolara i 360 poena za ATP listu. On će od ponedeljka ponovo preuzeti treće mesto na ATP listi.

 

Rus će u finalu turnira u Kini igrati sa igrati sa prvim nosiocem Španacem Rafaelom Nadalom kome je zemljak Felisijano Lopez predao meč u drugom setu zbog povrede.

 

Pobednik turnira u Šangaju osvojiće novčanu nagradu od 616.500 dolara i 1.000 poena za ATP listu, dok će poraženom da pripadne 302.000 dolara i 600 bodova za svetsku rang listu.

 

Srpski i ruski teniser dobro su ušli u meč i sigurno osvajali poene na svoje servise. Novak je u sedmom gemu uspeo da spase brejk loptu, pošto je Davidenko napravio nekoliko grešaka. Srbin je pri vođstvu od 5:4 u gemovima uspeo da iskoristi drugu set loptu i da dobije prvi deo meča rezultatom 6:4.

 

Srpski teniser nije iskoristio dve šanse da oduzme servis protivnika pri rezultatu 2:1, ali je već u narednom gemu morao da spašava brejk loptu. Davidenko je nastavio sa dobrom igrom i napravio brejk pri rezultatu 3:3. Rus je držao prednost od dva gema do kraja drugog seta i zasluženo je stigao do izjednačenja.

 

Novak je u trećem setu pri rezultatu 2:2 propustio tri vezane prilike da oduzme gem na servis rival, a već u narednom gemu morao je da spašava nekoliko brejk lopti. Pobednik trećeg seta, a ujedno i meča, odlučen je taj-brejku, koji je pripao ruskom teniseru.

 

ATP turnir Masters serije u Šangaju igra se za nagradni fond od 3,24 miliona dolara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here