EPA/Christophe Petit Tesson
Srpski teniser se plasirao u četvrtfinale turnira u Dohi

Srpski teniser rezultatom 2:1 do naredne runde takmičenja.

 

Novak Đoković uspešan je i u drugom kolu tirnira u Dohi, pošto je pobedio Mađara Martona Fučovića, rezultatom 2:1, po setovima 6:4, 4:6, 1:6 i tako se plasirao u četvrtfinale turnira u Dohi.

Đoković je prvi set igrao ispod očekivanog nivoa, nije uspevao da nađe ritam koji ne odgovara Fučoviču. Sa druge strane, Mađar je pogađao prvi servis što mu i je donelo sigurnost i samopouzdanje. Imao je u devetom gemu tri brejk lopte, dve je Novak spasao, ali treću nije uspeo, pa je 36. igrač sveta završio prvi set u svoju korist.

U nastavku je podigao nivo tenisa, ali i dalje je teško osvajao poene. Brejk šanse nije bilo sve do desetog gema drugog seta, kada je Novak dobio dve vezane brejk šanse. Prvu je propustio, ali je posle pogrešnog čelendža Fučoviča, napravio brejk za izjednačenje i odveo meč u treći set.

Ono što se desilo krajem drugog seta, nagovestilo je rasplet. Novak je na startu odlučujućeg seta, najpre poveo, pa odmah napravio brejk. Tu prednost je zatim potvrdio, u jednom momentu i duplirao i nije ispuštao do kraja meča, koji je od prvog igrača sveta zahtevao mnogo napora.

Đoković će u četvrtfinalui igrati sa pobednikom duela Andrej Rubljov – Nikoloz Basilašvili.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here