Osim što je govorio u uzrocima poraza od Danila Medvedeva u 2. kolu Završnog mastersa u Londonu, Novak Đoković se dotakao i priče da bi posle samo nekoliko meseci mogao da se vrati u ATP Savet igrača!

Podsetimo, Đoković je u međuvremenu osnovao i pandan udruženje PTPA, zbog kog je bio na udaru javnosti, a i sada je privukao pažnju iste zbog prihvaćanja odluke da se vrati u ATP.

– Vidim da mnogi pišu o mojoj kandidaturi da bude deo Saveta, što nije tačno. Mene su nominovali igrači i to tako funkcioniše. Nisam postupao proaktivno, isto kao ni Vaseka. Obojicu je nominovao širok spektar igrača. Za mene je ovo snažan znak i naravno da se osećam odgovornim i počašćenim što mogu da predstavljam igrače – rekao je Đoković i osvrnuo se na mogući sukob interesa:

– To nisam video ni u avgustu kada je osnovana PTPA. Zato sam prihvatio nominaciju za ATP, baš kao i Vasek, samo zato što se tako čini postoji odgovornost kada ste nominovani, a to znači da imate poverenje i kredibilitet dobrog broja igrača. Zato smo se naravno stavili na raspolaganje, ali pravilo koje je izglasao ATP odbor ne dozvoljava igraču da bude deo saveta igrača i bilo koje druge organizacije u ekosistemu.

– Šteta je to baš, ali dobro, bar znamo gde smo. Tim pravilom je ATP poslao snažnu poruku da ne želi PTPA. ATP ide suprotno od onoga što igrači žele. Prave se političke igre, o kojima se retko piše, već je bitnije da se napiše da je Novak licemer. Međutim, navikao sam, to me jača i motiviše da radim sve više i ispravnije za ovaj sport.

Podsetimo, Đoković u petak igra protiv Aleksandera Zvereva za plasman u polufinale Završnog mastersa.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here