Foto:Tanjug/AP

Novak Đoković se nakon osvajanja 36. Masters trofeja dotakao i Rolan Garosa.

Đoković je u ponedeljak savladao Argentinca Dijega Švarcmana sa 2-0 u setovima (7:5, 6:3) i peti put podigao trofej u Rimu.

Naredni turnir na kojem će igrati srpski teniser je Rolan Garos, koji počinje naredne nedelje.

Tu će mu glavi rival za titulu pored Dominika Tima biti Rafael Nadal, neprikosnoveni “kralj šljake” i osvajač 12 titula u Parizu.

– Učinak koji on ima tamo, istorijat njegovih rezultata – jednostavno ne smete nikog da stavite ispred njega. Ali, definitivno je Dijego pokazao da Nadala možete da pobedite na šljaci (pobedio ga u dva seta u Rimu) – izjavio je Đoković.

Rolan Garos će se ove godine prvi put u istoriji igrati krajem septembra, za razliku od prethodnih godina kada se igrao krajem maja, što će drastično uticati na uslove igre.

– Uslovi na kojima je igrao – teška šljaka, mali odskok, visoka vlažnost vazduha, noć – to ćemo sve imati i u Parizu. Noćne sesije pod osvetljenjem, manji odskok, tako da ne znam… Siguran sam da on ne preferira takve uslove. Znam da voli kad loptica visoko odskače, kada je vruće i uslovi su brži pa može da koristi mnogo više spina. Tako da – videćemo, biće interesantno – objasnio je najbolji teniser planete.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here