Đoković prvi nosilac na Vimbldonu

0

Novak Đoković
 

Srbija sa sedam predstavnika, možda i osam

Srbija će imati najmanje sedam predstavnika na Vimbldonu. To su: Novak Đoković, Nenad Zimonjić, Dušan Lajović, Jelena Janković, Ana Ivanović, Bojana Jovanovski i Jovana Jakšić.

U kvalifikacijama su eliminisani Ilija Bozoljac u prvom kolu i Filip Krajinović u drugom kolu kvalifikacija u kojima je bio 15. nosilac. Savladao ga je Čeh Jan Hernih rezultatom 6:3, 6:4.

U konkurenciji dama su u prvom kolu eliminisane Aleksandra Krunić i Vesna Dolonc, osmi nosilac. Vesna ima šansu da zaigra na Vimbldonu u dublu, pošto igra u kvalifikacijama sa Danijelom Seguel iz Čilea.

Određivanje nosilaca se ne vrši jedino na osnovu ATP liste, već i po formuli i rezultatima igrača na travi. Formula po kojoj se dobijaju nosioci za Vimbldon koristi ATP listu od nedelje pre Vimbldona, bodove na travi u poslednjih godinu dana, kao i 75 odsto bodova najboljeg turnira na toj podlozi tokom prethodne godine. Zahvaljujući toj formuli, Đoković je postavljen za prvog nosioca, ispred prvog tenisera sveta Rafaela Nadala.

 

Iz istih razloga, Britanac Endi Marej je postavljen za trećeg nosioca, iako je peti teniser na ATP listi. On je postavljen ispred Švajcaraca Rodžera Federera i Stanislasa Vavrinke.

 

Sa druge strane, kod žena nije bilo pomeranja. Za prvog nosioca je postavljena Amerikanka Serena Vilijams, a druga je Li Na iz Kine. Srpske teniserke Jelena Janković i Ana Ivanović su sedmi, odnosno 11. nosilac.

 

Vimbldon će biti održan od 23. juna do 6. jula.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here