Đoković: Publika od presudnog značaja

0

 

Teniske selekcije Srbije i SAD će narednog vikenda, od 5. do 7. marta odmeriti snage u "Beogradskoj areni".

 

"SAD imaju fantastičnu istoriju, i uz Australiju su najtrofejnija država u Dejvis kupu. Mislim da će publika, odnosno podrška imati presudan značaj. Potrebna nam je zavidna forma. Meni je bilo važno da osvojim jedan turnir i to se dogodilo u Dubaiju. Odradio sam nekoliko treninga i još ću da treniram danas i sutra. Spreman sam da pružim maksimum u duelu sa SAD", rekao je Đoković.

 

Prema njegovim rečima, prednost američkih singl igrača, Džona Iznera i Sema Kverija, biće njihov vrlo jak servis.

 

"Šljaka im najmanje odgovara, jer su odrasli na tvrdoj podlozi. Mislim da treba da budemo strpljivi i čekamo svoju šansu, jer će pokušati da iznenade", dodao je drugi igrač sveta.

 

Najbolji dubl igrač sveta Nenad Zimonjić poručuje da je spreman na sve napore kako bi Srbija stigla do 2. kola Svetske grupe, što bi bio najveći uspeh do sada. Za reprezentaciju SAD u dublu će igrati braća Bob i Majk Brajan.

 

"Dubl je važan u Dejvis kupu, jer se igra drugog dana i može da donese prednost ekipi. Igraćemo protiv jednog od najboljih parova u poslednjih sedam-osam godina. Zadatak nije lak, ali igramo na domaćem terenu, imamo dobar tim i ne vidim zašto ih ne bismo iznenadili. Ja verujem da mi možemo do završnice Dejvis kupa", rekao je Nenad Zimonjić.

 

Teniser Srbije Janko Tipsarević dodao je da smatra da je naš tim blagi favorit.

"Sreća je što igramo u Beogradu, a ne u Americi. Ja više volim brže podloge, ali generalno nam sada odgovara šljaka u duelu sa SAD", rekao je Tipsarević.

 

Viktor Troicki kaže da bi voleo da "Arena" bude krcata i da bi Srbija trebalo da dobije sve mečeve u singlu. Selektor reprezentacije Srbije Bogdan Obradović dodao je da još nije odlučio ko će igrati u singlu, kao ni koga će upariti sa Zimonjićem u dublu.

 

"Biće težak meč jer obe reprezentacije imaju opterećenje da moraju da pobede. Mi smo svi zdravi i spremni, atmosfera u ekipi je dobra i mislim da je to ključ za pobedu", zaključio je Obradović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here