Đoković samleo Congu, protiv Raonića za polufinale!

0

Novak Đoković
 

Plesao je Novak Đoković po šljakastom terenu Rolan Garosa i utišao francusku publiku, koja je verovala u čudo i Žo Vilfreda Conga. Srbin je željan jedinog Gren-slem turnira koji mu nedostaje i u sudaru protiv do sada najtežeg protivnika u Parizu, pokazao je svu lepotu igre i mentalne zrelosti koje ima. Conga je pre meča rekao kako mu "Đoković uništio karijeru" aludirajući na neke poraze koju mu je Srbin naneo… Šta li će tek reći posle ovog meča?

 

Prvi set maltene nije počeo, a na semaforu je već pisalo 5:0! Svaki teniser zna da je protiv Novaka važno dobro "otvoriti meč", ali je isto tako jasno da je to teško i uraditi. Srbin je od starta bio fokusiran, želeo je da utiša bučnu parisku publiku i da umiri rivala koji ponešen emocijama i dobrom energijom, često zna i da nadmaši svoje mogućnosti. Uostalom, tako je bilo i pre dve godine, kad je Conga u Parizu protiv Đokovića ima četiri meč-lopte, ali je Novak uspeo da se izvuče i pobedi. Srbin nije želeo reprizu takvog meča…

 

U drugom setu Conga je u prva dve gema pokazao "znake života", ali ga je Novak već uv trećem brejknuo sa "nulom". Period malog opuštanja Srbin je imao kod rezultata 5:2, tada je pretrpeo jedini brejk i Francuz je brzo stigao do 5:4. Međutim, Đoković je u najvažnijem gemu na meču sigurno servirao i bez izgubljenog poena stigao do 2:0 u setovima.

 

Treći set je bio prava rapsodija Novakove tečne i sigurne igre. Napravio je dva brza brejka, ne dozvolivši Congi promil šanse za eventualni preokret… Francuzima je ostalo samo da čestitaju, a Novaku da se pripremi za meč sa Raonićem, koga je pre desetak dana u Rimu teškom mukom savladao.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here