Naš as u četvrtfinalu na turniru iz masters serije u Sinsinatiju, gde brani trofej, igra s Francuzom Lukasom Pujom, koji mu je bio pretposlednja prepreka ka tronu australijskog opena početkom godine.

Đokoviću je taj susret polufinala ubedljivo pripao sa 6:0, 6:2, 6:2. Posle toga se nisu sretali, a Puj (31. na svetskoj listi), koji sarađuje s proslavljenom francuskom teniserkom Ameli Morezmo, nadalje nije imao zapažene rezultate. Jeste da je na Vimbldonu namučio švajcarskog asa Rodžera Federera.

Vodeći teniser sveta je u trećem kolu savladao Španca Pabla Karenja Bustu (53) sa 6:3, 6:4. Puj je sa 6:7 (3:7), 6:4, 6:2 izbacio Rusa Karena Hačanova (9), a to govori o njegovoj pojačanoj konkurentnosti. Igraće u poslednjem meču dana (21 čas po lokalnom, 3 časa po našem petak na subotu).

Đoković je protiv španskog igrača, koji se na glavni turnir probio preko dva kola u kvalifikacijama, opravdao ulogu potpunog favorita. Kad mu je pripao prvi set, na početku drugog se opustio, što je njegov protivnik iskoristio da stekne i dve uzastopne brejk-šanse za 2:0. To mu, ipak, nije pošlo za rukom, ali jeste Đokoviću u sledećem gemu.

Stvari su ponovo legle na svoje mesto ali nakratko, jer se naš as još jednom součavao s uzastopnim brejk-prilikama protivnika, pri 4:3, 15:40. Čupajući se odatle, pustio je onaj svoj karakterističan krik za koji i suparnici već znaju da je uvertira u njihov poraz. Sa sve četiri spasene brejk-lopte otišao je dalje posle sat i po igre.

Veliko iznenađenje desilo se na meču između Rodžera Federera i Andrija Rubljova (21), u kojem je mladi Rus najvredniju pobedu u dosadašnjoj karijeri ostvario u trećem kolu sa 6:3, 6:4 za samo 62 minuta igre.

Parovi četvrtfinala (po žrebu)

Đoković (Srbija) – Puj (Francuska)

Rubljov (Rusija) – Medvedev (Rusija)

Bautista Agut (Španija) – Gaske (Francuska)

Nišioka (Japan) – Gofen (Belgija)

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here