Đoković: Spreman sam za Raonićev servis!

0

Novak Đoković
 

"U ovakvim okolnostim, imavši u obziru četvrto kolo i da smo igrali na njegovom omiljenom tunriru, nisam očekivao da će ovako kratko trajati meč… Očekivao sam njegov malo veći otpor", rekao je Đoković posle meča.

 

Đoković je u osmini finala Rolan Garosa pobedio Congu sa 3:0 u setovima (6:1, 6:4, 6:1) za 90 minuta igre.

"Ipak, s druge strane, dobro sam se pripremio sa svojim timom za Congu i jasno imao viziju šta želim da uradim na terenu kako taktički, tako i pristupu meču. Kvalitetno sam odigrao, malo grešio, terao sam ga na udarac više, što on ne voli", kazao je Đoković.

 

Drugi teniser na ATP rang listi rekao je da mu je bilo vrlo važno da osvoji drugi set, u kom mu je Conga zadao najviše problema.

"Hteo sam da dobijem drugi set, da mu ne dozvolim da se vrati u meč i da probudi publiku, čijom energijom se on hrani. Takođe, uslovi su meni išli na ruku. Teren je bio sporiji, što je neutralisalo njegov servis, njegovu brzinu", rekao je Đoković.

 

Na konstataciju novinara da je među publikom najveći favorit za osvajanje titule, srpski igrač je kazao da mu to imponuje, ali i da oseća pritisak.

"Takva stvar može samo da mi pomogne, da se stvara vrsta dobre atmosfere i pozitivna energija, kojom se hranim… Godi mi, kada direktor Rolan Garosa kaže da misli da ću ja osvojiti (turnir). S druge strane, pritisak je uvek tu, ali znam kako da se nosim", rekao je Đoković.

 

Srpski igrač će se u četvrtfinalu sastati s Milošem Raonićem iz Kanade.

"Očekujem neizvestan meč ovde, kao što je nedavno bilo u Rimu. On uvek pruža maksimum, veoma se trudi i srećan sam zbog njega što je ušao u 10 najbolje rangiranih igrača. Raonić veoma jako servira i moraću dobro da se odmorim pre susreta, kako bi reakcije bile na nivou. Između mene i njega nema mnogo tajni, dobro se poznajemo, on je moj zemljak", uz osmeh je rekao Đoković.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here