Đoković u polufinalu Šangaja

0

Đoković će nakon osvojenog Mastersa u Pekingu, igrati polufinale ATP turnira u Šangaju i to protiv Rusa Nikolaja Davidenka, koji je u četvrfinalu bio bolji od Radeka Štepaneka iz Češke sa 2:1, po setovima 6:1, 4:6, 6:1.

 

Novak je u izuzetno zanimljivom i kvalitetnom meču, koji je trajao dva sata i 22 minuta, po četvrti put pobedio Simona iz isto toliko susreta. Srbin je većinu meča dominirao terenom, odigravajući pregšt raznolikih udaraca, a Francuz koji je poznat po velikoj brzini i upornosti, na kraju je pobeđen vlastitim oružjem.

 

Nakon sigurno dobijenog prvog seta rezultatom 6:3, Novak je doživeo pad u igri tokom drugog seta, kada je dozvolio protivniku čak dva brejka 2:6.

 

Ipak, u odlučujućem trećem setu, srpski teniser se potpuno razigrao, pa nije dozvolio Simonu ni jedan gem na sopstveni servis. Francuski teniser je osvojio dva gema na servis Đokovića, koji je nakon rezultata 2:2, bukvalno "počistio" desetog igrača sveta sa terena u Šangaju.

 

U drugom polufinalnom meču igraće Španac Felisijano Lopez koji je bio bolji od Šveđanina Robina Soderling sa 2:0 (7:6, 6:3) i Rafael Nadal, kome je Hrvat Ivan Ljubičić predao meč početkom trećeg seta. U prva dva je bilo nerešeno 6:3, 3:6.

 

Pri kraju drugog seta hrvatski teniser je zbog povrede butnog mišića tražio pomoć lekara. Nastavio je da igra, ali je brzo izgubio.
U pauzi između setova, lekar je još jednom pokušao da pomogne Ljubičiću, ali je on posle dva odigrana poena u trećem setu bio primoran da preda meč i tako postane čak osmi teniser koji je na turniru u Šangaju morao da odustane zbog povrede.
 

Nagradni fond turnira u Šangaju je 3.240.000 dolara, a pobednik će osvojiti 616.500 dolara i 1.000 ATP bodova.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here