Đoković: Umalo da povratim na terenu

0

Novak Đoković je izgubio meč četvrtfinala Australija opena od Žoa-Vilfrida Conge rezultatom 3:2, po setovima 7:6 (8), 6:7 (5), 1:6, 6:3, 6:1.

 

 

"Ne želim da tražim opravdanje za poraz, ali je činjenica da sam početkom četvrtog seta bio prinuđen da napustim teren, kako bih povraćao. Radio sam isto što i svaki drugi dan. Nisam jeo ništa neobično, kao što su rakovi ili slično, već testeninu. Možda je to u pitanju, zaista ne znam. I pre početka meča me je malo boleo stomak, i imao sam dijareju, ali sam tek posle trećeg seta imao ozbiljan problem. Posle dva gema morao sam u toalet, a da nisam to uradio, povraćao bih na terenu. Sve to me je jednostavno, fizički iznurilo", rekao je Đoković na konferenciji za novinare posle meča.

 

Pobednik Australijen Opena 2008. godine istakao je da je razočaran što nije imao snage da na kraju dobije današnji meč, iako je vodio sa 2:1 u setovima.

 

"Moja filozofija u poslednja dva seta je bila da ostanem na terenu i čekam da Tsonga, eventualno, počne da pravi greške. Sjajno sam igrao u dosadašnjem delu turnira, pa mi je poraz zbog toga pao još teže", napomenuo je Đoković, ali je čestitao Congi, navodeći da je francuski teniser potpuno zasluženo trijumfovao.

 

Đoković je naglasio da ga jedan izgubljeni meč na početku sezone neće sprečiti u pokušaju da ove godine pruži maksimum.

 

"Život ide dalje. Ovo je tek početak sezone", napomenuo je srpki teniser.

 

Treći igrač sveta je istakao da mu napredak na drugo mesto ATP liste nije toliko važan, koliko mu je bitno da pruža konstantno dobre igre tokom sezone.

 

"Ne razmišljam posebno o rangu na ATP listi, iako je skok na drugo mesto nešto što sam čekao godinama. Najvažnije od svega je da pozicija na svetskoj rang listi mora da se zasluži dobrim igrama", poručio je Đoković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here