Đoković: Vreme je za ono pravo

0

Novak Đoković spreman za izazove na poslednjem Gren Slemu u sezoni
 

Biće to njihov prvi međusobni susret.

“Nažalost, nisam bio u mogućnosti da pružim svoj najbolji tenis na poslednja dva turnira. Želeo sam da ostvarim visok plasman, ali jednostavno nisam mogao. Bio sam emotivno iscrpljen i svestan činjenice da treba da se regrupišem i vratim na pravi put za US Open, koji je poslednji Gren Slem u sezoni. Provodim mnogo sati na terenu kako bih doveo svoju igru na nivo koji želim. Video sam samo ko mi je protivnik u prvom kolu, a trener mi nije dozvolio da gledam ostatak žreba”, rekao je Novak.

 

Zbog povrede ručnog zgloba u Njujorku neće igrati branilac titule Rafael Nadal.

“Rafa je očigledno ozbiljno povređen, inače bi igrao ovde. Siguran sam u to. Poznajem ga dugo. On je veliki takmičar, neko ko ne odustaje tek tako. Odsustvo Nadala je gubitak za svaki turnir, ali tu su ostali najbolji igrači na svetu“, zaključio je Đoković.

Ako uspešno izađe na kraj sa prvim rivalom, Novak bi u drugom kolu išao na boljeg iz duela između Žila Milera (Luksemburg) i Pola Enrija Matjea (Francuska). Prošle godine Novak je poražen u finalu od Španca Rafaela Nadala (1:3), koji ove godine neće nastupiti u Njujorku zbog povrede.

Srpski teniser je do sada odigrao 53 meča na US Openu, od kojih je dobio 45.
Nadmetanja u okviru USTA Bili Džin King nacionalnog teniskog centra u Flešing Medouzu trajaće od 25. avgusta do 8. septembra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here