Novak Đoković otkrio je da je pokušao da dobije guvernera savezne države Njujork kako bi omogućio Adrijanu Manarinu da igra meč trećeg kola US Opena.

Francuskom teniseru, malo pre početka meča sa Sašom Zverevim, saopšteno je da neće moći da izađe na teren, te da je neophodno da naredni period provede u karantinu u hotelskoj sobi.

Manarino je pre nekoliko dana imao kontakt sa zaraženim Benoom Perom, pa je zbog toga više puta testiran i uvek je bio negativan.

Grad Njujork, odnosno zdravstveno odeljenje ovog grada, dozvolilo je Manarinu da učestvuje na US Openu, te je on nesmetano igrao u prvom i drugom kolu.

Međutim, problem je nastao jer su savezna država Njujork i njeno zdravstvo preuzeli kontrolu, nakon čega su saopštilu francuskom teniseru da mora u karantin, odnosno da ne može da igra protiv Zvereva.

Činilo se da će tako i biti, međutim mnogi su se uključili, a među njima i Novak Đoković, te je odluka promenjena i Manarino je odigrao meč protiv Nemca.

Mediji su malo posle pitali Đokovića da prokomentariše situaciju na šta je on odgovorio da je lično pokušao da dođe do guvernera kako bi Manarino mogao na teren.

– Nisam zadovoljan kako se rukovodi sa situacijom oko francuskih tenisera – rekao je Đoković posle svog meča.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here