Printscreen: Youtube/ bar78de
Monika Seleš

Nekadašnji australijski teniser Pol Meknemi pre mesec dana ukazao je da Novak Đoković nema tretman kakav mu dolikuje u zapadnim, posebno anglosaksonskim medijima. Kao da je nekada najbolji igrač u dublu predosetio da će se Noletu nešto ružno dogoditi u Njujorku.

– Odnos većine anglosaksonskih medija prema Novaku Ðokoviću pred Otvoreno prvenstvo SAD uveliko me podseća na njihov odnos prema Moniki Seleš pred Vimbldon 1992… Zainatili su se da ga sruše… kao što su i Moniku… Sramota – napisao je na svom Tviter nalogu 22. avgusta Pol Meknemi.

Prisetimo se samo kroz kakav pakao je prolazila Monika Seleš devedesetih godina prošlog veka. Na nju i njenog pokojnog oca Karolja vršen je do tada neviđen pritisak u svetu tenisa. Svetski moćnicima tada je smetala Monika Seleš koja je na svakom turniru ubedljivo tukla miljenicu Zapada i svih medija Štefi Graf i osvajala grend slem trofeje. Uz njeno ime je bila jugoslovenska zastava i njen rodni grad Novi Sad.

Na kraju, posle tri godine stalnih pritisaka, bili smo svedoci ataka na njen život 1993, kada ju je Nemac Ginter Parhe na turniru u Hamburgu ubo nožem, jer prema sopstvenom priznanju, nije više mogao da gleda kako Monika pobeđuje njegovu miljenicu Štefi. Posle toga, Monikina karijera počela je da se gasi, a ona je na kraju prihvatila američko državljanstvo i poslednje godine tenisa odigrala pod zastavom SAD. I danas je daleko od tenisa, nema je na velikim turnirima, živi povučeno.

Ne osuđujte Srbina, Nole je čovek čistog srca

Svetski mediji osudili su  Novaka Đokovića posle organizovanog turnira u Beogradu tokom pandemije koronavirusa.

– Upoznao sam mnoge šampione. U smislu humanosti i velikodušnosti duha, Novak je u vrhu. Želeći da donese radost, potcenio je virus i da, ima posledica, virus je svuda. Izvinite, ali razmislite dvaput pre nego što osudite čoveka čistog srca koji je napravio grešku – napisao je Meknemi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here