D. Timarac
Po koreografa i Srbiju: Predsednik Đorđe Grubišić

Na prvom mestu je razvoj folklorne, a onda i ostalih kulturnih sekcija, jer želimo da negujemo običaje i tradiciju, poručuje novi-stari predsednik Đorđe Grubišić.

Na nedavno održanom kongresu Srpske Narodne Odbrane iz Sidneja duznosti predsednika ove naše nacionalne organizacije ponovo se prihvatio gospodin Đorđe Grubišić.

Novog-starog predsednika zatekli smo u prostorijama SNO sa jos nekoliko članova i zamolili ga da čitaocima “Vesti” izloži planove u narednom periodu.

– Drago mi je da se interesujete za naš klub i rad. Još smo u fazi planiranja i donošenja odluka, ali već sad mogu da otkrijem da želimo da pokrenemo sekcije koje će privući ljude u klupske prostorije – kaže predsednik Grubišić i nastavlja: – Na prvom mestu je, svakako, folklorna sekcija. SNO je uvek imala jaku folklornu grupu i nadamo se da ćemo je opet imati. Nameravamo da preko oglasa potražimo koreografa, bez kojeg nam je bilo kakav početak nemoguć. Nije tajna da naša zajednica oskudeva u tim kadrovima, ali ako koreografa ne pronađemo ovde, možda ćemo ga  dovesti iz Srbije.

Tu su, dodaje gospodin Grubišić, i druge sekcije.

– Nudimo saradnju i drugim našim sekcijama iz oblasti kulture jer nam je zajednički cilj negovanje običaja, tradicije i kulture našeg naroda. Želimo i da “osvežimo” naše prostorije, u početku nekim skromnim zahvatima, a onda ćemo se prihvatiti radova na klimatizaciji velike sale i na drugim instalacijama neophodnim za normalno funkcionisanje kluba i, eventualno, iznajmljivanje naše velike sale za razne namene.

Dođite petkom

Predsednik dodaje da bi svi u upravi bili zadovoljni kad bi naši ljudi prepoznali njihove dobre namere i priskočili u pomoć.

– Potrebne su nam mnoge zanatske usluge kako bismo uspeli da sve dobro funkcioniše. Za sada će naš restoran raditi svakog petka uveče, voleli bismo da dolazi što više naših ljudi, jer kad smo zajedno, brže se i lakše dogovaramo za dobrobit cele zajednice – izneo je planove predsednik Grubišić.

Izvor:
D. T.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here