Đorđević: Dajmo šansu Srbiji!

0

Sale Nacionale smatra da samo povratak u Srbiju i razvoj novih košarkaških centara mogu doneti boljitak.

"Ja od nastanka Jadranske lige do danas nisam promenio svoj stav. Imamo četiri ozbiljna kluba i svakom od naših klubova mnogo bi značilo da u sezoni ima deset jakih utakmica sa Partizanom Zvezdom, Hemofarmom i FMP-om. Klinci u Kragujevcu, Nišu, Kraljevu, Kruševcu, Leskovcu… igraju i treniraju da bi jednog dana zaigrali protiv njih. 

Zašto im ne bi dali tu šansu?", pita se Đorđević, a prenosi Žurnal.

 

Koncentracija kvaliteta u nekoliko timova nije dobra i Đorđević smatra da se moraju razvijati manji centri, a da naši vođeći klubovi silaskom u bazu mogu mnogo pomoći u tom procesu.

 

"Treba napraviti centre koji će vratiti onu staru draž takmičenju. Setite se kako je IMT rušio Jugoplastiku, Cinone koja nije mogla da dobije u Kraljevu, Borca koji je redovno pobeđivao Zvezdu, e to je ono što nam treba. Interni rivalitet moramo da razvijemo. Moramo dati šasnu našim sredinama, eto Radnički iz Kragujevca je primer. Imaju sjajan ambijent, treba im pomoći, dovesti najbolje srpske timove i pomoći na taj način da Kragujevac bude jedan centar. Stvaranje jednog takvog centra je do neprocenjivog značaja, a prema trenutnom stanju stvari, oni sada nemaju tu šansu koju apsolutno zaslužuju", zaključuje Aleksandar Đorđević.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here