Aleksandar Đorđević, doskorašnji selektor košarkaške reprezentacije Srbije, pričao je za italijanske medije o Virtusu iz Bolonje.

Đorđević, koji je deo karijere proveo igrajući u lokalnom Fortitudu, otkrio je, između ostalog, kako je ubedio Miloša Teodosića da pređe u Virtus.

Srpski plejmejker dugo je bio bez kluba, licitiralo se sa mnogim imenima i na kraju se odlučio za ekipu Aleksandra Đorđevića.

– Rekao sam mu da su velika imena prošla preko ovog parketa u Bolonji. Objasnio sam mu šta Bolonja kao košarkaški grad može da mu pruži, kakvi su ovde strast i glad za košarkom. Ovde sam proveo dve najlepše godine karijere gledajući iz ugla emocija – rekao je Đorđević za „Tuttosport“.

Sale ističe da je Teodosić prepoznao želju Virtusa da raste.

– Želeo je da sagleda sve opcije detaljno, a ja sam mu detaljno predočio šta mu se nudi. I kao što njegov agent reče: ’Nije pitanje ko želi Teodosića, već kako ga želi’. Miloš je ukapirao da ga želimo kao deo slagalice koji nam je nedostajao za rast ekipe i kluba –

Đorđević je na čelu reprezentacije proveo pet godina i osvojio je tri srebrne medalje (SP, OI, EP).

– Nacionalna selekcija, dupli angažman, su mi oduzimali dosta energije jer sam ja po prirodi autokritičan i veoma zahtevan prema meni samom. Bio sam dugo selektor i došlo je vreme za promenu. Bilo mi je teško da donesem tu odluku, ali je moralo tako – kazao je Đorđević.

Izvor:
Vestionline, B92

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime