Đorđević je preneo karakter i srce na tim

0

Raško Katić, najstariji igrač u reprezentaciji Srbije
 

"Glupo je pričati o tome kakav je osećaj, jer većina nas još nije svesna šta smo uradili i kakav smo uspeh napravili. Znam da je lako biti general posle bitke i da je lako pričati da smo svi mi verovali, ali ovaj tim definitivno ima karakter i dušu. Mislim da je Saša Đorđević mnogo doprineo tome jer je preneo taj svoj karakter, to
svoje srce na naš tim", rekao je Katić novinarima u Madridu.

 

Košarkaši Srbije plasirali su se u finale Svetskog prvenstva, pošto su u  dramatičnom polufinalu pobedili Francusku sa 90:85. Izabranici Aleksandra Đorđevića će se za zlato boriti i protiv selekcije SAD.

 

"Ja iskreno verujem u ovaj tim, nije ovo slučajno, selektor je uspeo da izvuče iz svih igrača maksimum… Na mojoj poziciji imamo dva vrhunska igrača, ali najbitnije je da u timu ne postoji nezadovoljstvo, a i to je zasluga selektora. Tim je kompaktan", kazao je Katić.

 

Katić se naknadno priklučio reprezentaciji, a, kako je naveo, o medalji nije ni sanjao. "Kasno sam počeo da treniram, 25. juna sam bio na gradilištu na
kući i tada mi nije ni palo na pamet da ću za mesec i po dana biti sa medaljom oko vrata…

 

Reći će neko da se ovo ne dešava bez razloga, sigurno ima nekog razloga, verovatno sam negde i zaslužio. Uživam, nemam pravu reč da opišem ovo što se dešava", naveo je Katić.

 

Finale Svetskog prvenstva između Srbije i SAD igra se sutra od 21.00 u Madridu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here