Đorđević: Micov je završio karijeru!

0

Razočaran posle sukoba sa Micovim: Aleksandar Đorđević
 

"Ne znam gde je i ne računam više na njega. U trenutku kada je bacio peškir, nije hteo da se okrene kada sam ga zvao. To je neprihvatljivo, neprimereno. Njegova kratka karijera u reprezentaciji Srbije je završena. Ovaj dres su nosili mnogo veći

igrači od njega i to ne na kukavički način", rekao je Đorđević na konferenciji za novinare posle utakmice.

 

Reprezentacija Srbije izgubila je danas u hali Pionir od Novog Zelanda sa 96:101, u poslednjoj pripremnoj utakmici uoči Svetskog prvenstva u Španiji, koje počinje 30. avgusta. Selektor je sredinom druge četvrtine izbacio Micova sa terena i poslao ga u svlačionicu. Đorđević, kome se u glasu čulo da je ljut i razočaran, je rekao da ne zna kako će incident uticati na ekipu.

 

"Ovi momci su dali sve od sebe i bez njega. Odnos prema dresu je svetinja. Ovo je reprezentacija Srbije. Ja o njemu da razmišljam?! Mene ne interesuje, a ni njegove saigrače. Ovde ima mnogo većih imena. (Vladimir) Štimac je primer kako se bori za dres i bori za reprezentaciju. To je duh reprezentacije", rekao je Đorđević.

 

Đorđević je istakao da nema šta da zameri svom timu u današnjoj utakmici, ali i da je igra u napadu odlučila pobednika

 

"Svi žale zbog poraza, međutim ne može da bude žal protiv kakve smo ekipe igrali. Ovo je jedna od njihovih najboljih partija, sve su ubacili. Pali smo u drugoj četvrtini, nemam šta da im zamerim. Naš zadatak je odbrana, ali napad je odlučio utakmicu. Neverovatni šutevi su im ulazili. To nam je saseklo krila", rekao je on.

 

"Novi Zeland je izuzetno atipičan. Igrali su jako, mi nismo imali rešenje za (Kirka) Penija. Znali smo ko je. Takve stvari moramo da popravimo. Nema potrebe stalno da očekujemo neku pomoć, uvek moramo prvo da rešimo sve ‘jedan na jedan’. U ovom meču nismo ispunili naše odbrambene zadatke", dodao je Đorđević.

 

Bivši kapiten reprezentacije naveo je da još nije odlučio koga će povesti na Svetsko prvenstvo.

"Za par dana će se znati sve. Koga nema bez njega se mora. Do danas bih vodio svih 14 igrača, do danas, jer smo postigli mnogo toga. Sada bih vodio svih 13. Još ništa nismo odlučili, 13 igrača su kandidati za odlazak na Svetsko prvenstvo", rekao je Đorđević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here