Selektor košarkaške reprezentacije vrlo kritičan prema izabranicima uprkos ubedljivoj pobedi protiv Finske (95:75) u Zrenjaninu.

– Mora mnogo toga da se promeni. Pristup i odgovornost kada se obuče ovaj dres treba da budu na najvišem nivou. Pre svakog od nas postojali su ljudi koji su osvajali medalje i trofeje u ovom dresu. Zato svako od njih mora da spusti zadnjicu na zemlju i zapita se šta u ovom trenutku može da pruži ekipi, a ne šta ekipa može da pruži njemu. Vrlo sam kritičan. Imena ne igraju, igraju osobe na terenu. Prema tome meni je vrlo jasno šta nam je činiti – rekao je Aleksandar Đorđević u TV kameru posle druge pripremne utakmice našeg tima za Svetsko prvenstvo u Kini (31. avgust – 15. septembar).

Na pres-konferenciji posle meča selektor je bio blaži, ističući da je odbrana važnija od napada.

– Pre svega, hvala fantastičnoj publici, sjajna atmosfera i ambijent, što momci i zaslužuju i znaju da cene. Odgovorili smo kako smo i zacrtali, osim na početku meča, gde nismo ušli u fajt, u borbu, i pritisak na loptu, nismo imali kontakt igru telom. To je ono što nas čeka na SP svakako, kao i protiv Litvanije, jer je reprezentacija Litvanije u istoriji sve uspehe gradila na tome. Moramo pod hitno da shvatimo da tražimo igru iz odbrane i fizičkog kontakta, ne napadom, iako mogu da razumem to. Ali, nema potrebe, napad ćemo tražiti tek za neke tri nedelje… Ekipa dosta dobro fizički izgleda i odgovorili smo atipičnoj igri Finske, čiji su igrači za „jedan broj manji“ u odnosu na nas i dosta su brzi i pokretljivi. U tome su tražili način da odigraju protiv nas, ali smo im posle zaustavili te kretnje u napadu. Imali smo dosta dobrih akcija, 26 asistencija, što sigurno raduje, to nas je uvek krasilo. Tako i treba da igramo – zajedno, i u odbrani i u napadu.

Pre utakmice Đorđević je s igračima i rukovodstvom Saveza bio gost gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića

Bjelica i Micić?

– Micić je dobio udarac na prvoj utakmici u Čačku. Uradio je analize koje kažu da je sve u redu, odigrao je malo bolje na treningu, „prokrvario“ je taj udarac. Nadam se da će moći normalnije da trenira od sutra. Potrebno mu je i te kako da trenira, jer i na Kopaoniku nije sve vreme trenirao. Bjelica je dobio injekcije, oseća se bolje, ima blokadu u vratu, što mu se drugi put dešava u reprezentaciji. Nadam se da će i on koliko od sutra biti na terenu. Daćemo mu malo vremena, uradio je na Kopaoniku sa nama dobar period priprema, sve što je mogao shodno ugovoru i NBA pravilima.

Gudurić, Bogdanović i Jokić?

– Jokić se priključuje u četvrtak, prema planu, Gudurić je odradio jedan trening, Bogdanović isto, i on je imao svoje ugovorne NBA obaveze. Tek od sutra će Bogdanović biti sa nama, jer je Košarkaški savez Srbije uspeo da obezbedi neophodan novac za osiguranje. Stvarno čestitke čelnim ljudima u Savezu, nije uopšte mali novac u pitanju. Predsednik KSS Predrag Danilović i generalni sekretar Dejan Tomašević svakodnevno su bili u kontaktu sa ljudima iz FIBA i NBA i tražili rešenje. I on će od četvrtka biti u „ful“ programu sa nama.

1 COMMENT

  1. Sve isti igraci svake godine od kakonje trener, profecionalci itd a ovaj ko papagaj, “pristup dresu, svetinja, trt, mrt…” . Valjda se to podrazumeva. Nego, reci ti nama zasto nisu u sastavu bar 2 igraca do 20 godina…nego neki Simonovic, Bircevic, Raduljica itd….Zeravica i Nikolic se prevrcu u grobu!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here