Izjava selektora košarkaša Saleta Đorđevića posle bolnog poraza od Argentine 97:87 u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.

– Ovo je veoma težak poraz, ali kao što je Bjelica rekao, rekao bih mnogo toga. Ovi momci su bili pod neverovatnim mentalnim pritiskom, kroz ceo turnir i pre i možda nešto nije bilo dobro. Bila je euforija kod nas, bili smo favoriti, svi su nas pratili, davali nam podršku, ne samo naši mediji, već i svetski su pisali da ćemo pobediti na Mundobasketu… nekada to kod nas ne pomaže. Znam kroz kakav pritisak smo prošli, posebno on, jer je jedan od lidera, ali videli ste kako je on objasnio sve kroz šta su prolazili u njihovoj glavi.

– Ključ utakmice bilo je vođenje igre njihovog plejmejkera, a mi smo imali previše grešaka. Oni su sve vreme imali kontrolu. Možda nismo bili dobro mentalno pripremljeni. Argentina je igrala neverovatnu odbranu, imaju sjajne brze ruke, ali nisu mi se dopale neke sudijske odluke i mnogo faulova nije bilo suđeno Argentini. U trećoj deonici smo imali priliku, da smo se odvojili malo, podigli bismo se i došli bismo do daha koji nam je toliko trebao. Imali smo previše grešaka, već u prvom poluvremenu je bio dvocifren broj. Njihov šut je bio neverovatan u krucijalnom delu meča – Garino i Kampaco su pogodili neverovatne šuteve u zadnjim sekundama preko ruke, u našu facu.

– Pokušali smo da spustimo loptu, imali smo lidere na terenu. Moramo da uzdignemo glave, imamo dva meča do kraja. Došli smo kao tim, vraćamo se kao tim. Ponosan sam na to kako smo se ponašali, šta smo stvorili iznutra. Blagosloven sam da sam njihov trener. Ali ovo je košarka.

– Moram još nešto da kažem. Kampaco je dominirao u utakmici i ovo je njegova pobeda. Skola je lider i jedan od najboljih igrača svih vremena u košarci i on je dao stabilnost u njihovoj pobedi. Čestitke treneru i Argentini.

Novinare je interesovalo da li će se Vasilije Micić vratiti sa Mundobasketa nakon ovog poraza, zbog porodične tragedije.

– Videćemo da li će se vratiti, ali moram da kažem da sam rekao u svlačionici da je on fenomenalan momak, treba mnogo hrabrost za ovo. Pokušao je da pomogne, ali ovo je nešto što ne odlazi tek tako. Ponosan sam na njega i na to kako je reagovala cela nacija – zaključio je Đorđević.

Izvor:
Vestionline, Telegraf

3 COMMENTS

  1. Finale u Sloveniji, Španija, Argentina,… Sale dosta je bilo.
    Nisi znao da pripremiš ekipu za važne utakmice – ni jednu važnu protiv jače ekipe nisi dobio.
    Nažalost, nisu svi za trenera,..
    Ostavka je jedino rešenje, kako ponovo da ih okupiš i vodiš,..

  2. Moram priznati da sam promenio misljenje o Saletu, sa ovakim masinama jedan trener mora vise ostvariti a sto mi bas smeta, zasto nije Micica poslao kuci posle smrti njegove majke ? Pa ljudi moji to je samo jedan (sport) turnir i nista vise.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here