Đorđević ostao bez centra, Kuzmić ne ide na SP zbog povrede

0

 Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević
 

„Pre dva dana smo čuli da ima stres frakturu fibule. Kuzmić je stigao u Beograd, doći će i ovde kod nas (na Kopaonik), želi da se svima predstavi, igračima pre svega. Krivo mi je, jer je zanimljiv igrač, bilo bi dobro da uz naše velike centre na teren prenese energiju, snagu, visinu. To bilo veoma dobro, treninzi bi bili veoma interesantni i iz njih bi izašao kvalitet“, rekao je Đorđević, a prenosi Sportski žurnal.

 

Kuzmić je član NBA ligaša Golden Stejta, koji ga je minule sezone poslao u razvojnu ligu da igra sa Santa Kruz. Sada mora da pauzira. Đorđević je otkrio koliko.
„Mislim da je između tri, čak i četiri sedmice period tokom koga mora da miruje. Videćemo još sa doktorom Radovanovićem. U ovom trenutku je skoro 100 odsto „ne“. Međutim, meni je u interesu da i on oseti sve ovo, da dođe ovde i bude sa nama. Biće i na utakmici, u nedelju u Nišu“.

 

Đorđević će zbog povrede Kuzmića možda pozvati novog igrača pod zastavu.
„Videćemo. Analiziramo, od srede uveče smo počeli da razmišljamo o tome. Krstić je još uvek u posebnom programu. Mislim da će on u sledećih sedam do deset dana biti u punom programu. Ako ne i ranije. Raduljica polako ulazi u fizičku formu koja mu je potrebna da igra našu košarku. Mora da bude još atletski spremniji, i on to sam zna“.

 

Dodatni problem sa selektora je povreda Nemanje Dangubića.
„Dangubić ima problem sa kolenom. Samo je prvi dan trenirao i koleno je počelo da mu otiče. Sve usled napora i leta koje je proveo tako kako je proveo. Šteta. I za njega i za mene. Voleo bih da sam ga video na terenu. Međutim, on je momak koji zna i oseća šta znači ovaj dres. Njegova budućnost se zna gde je i šta je. Ovo su stepenice koje, i te kako, malim koracima mora da prođe da bi došao do njihovog kraja“, dodao je Đorđević i rekao da postoji mogućnost da košarkaš Mega Vizure ne izdrži pripreme do kraja.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here