Košarkaši Partizana pobedili su Virtus u Bolonji sa 84:82 i tako se plasirali u četvrtfinale Evrokupa sa prvog mesta u grupi iako je italijanski tim važio za prvog favorita celog takmičenja. 

Posle meča, trener Saša Đorđević nije bio zadovoljan prikazanom partijom njegovih igrača na domaćem terenu.

– Košarka je takva, Partizan je došao do poena posle brzog napada na kraju i to nas je koštalo – rekao je Đorđević i dodao:

Ko pokuša da slomi mač, poseče se na njega. To je košarka, nešto što ne možeš da razumeš i objasniš. Mi smo dobro igrali, ali smo morali da završimo na pravi način. Nismo to uradili.

Za mene je Partizan od početka bio favorit za osvajanje Evrokupa. Oni su ove godine pokazali investicijama i kako su napravili ekipu da su ozbiljni i ambiciozni. Ovo je jedna izuzetna godina. Protiv koga god izugbim, meni nije baš prijatno, ali su crno-beli protivnik koga veoma poštujem

-Mi sutra idemo na put na Tenerife i prekosutra igramo prvu utakmicu polufinala. Moramo da vratimo telo i glavu u takmičenje. Pokazali smo se odlično u 39 minuta, ali ne u svih 40, ali to je to, moramo da budemo profesionalni.

Da podsetimo, tim iz Bolonje u poslednjem kolu mora da pobedi Darušafaku na gostujućem terenu, kako bi se plasirao u četvrtfinale, dok Partizan u poslednjem kolu dočekuje Trento, gde pred svojim navijačima u Areni može da proslavi plasman u četvrtfinale, a taj trijumf bi crno-belima mogao da donese i prednost domaćeg terena u nokaut fazi do eventualnog finala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here