EPA/Malton Dibra
Milo Đukanović

Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović, koji je i lider najuticajnije opozicione DPS, poručio je u Nikšiću da ta stranka ne želi državu po srednjovekovnom modelu.

Taj model bi, kako navodi, podrazumevao da će se iz crkve upravljati državom.

Rekao je da DPS želi Crnu Goru koja će biti demokratska, u kojoj će verske zajednice imati svoje mesto.

– Pokušavaju da predstave da je u Crnoj Gori sve propalo i da je sve to propalo zahvaljujući DPS-u. Upravo je suprotno, u ovih 30 godina urađeno je više za Crnu Goru, nego u bilo kojih 30 godina u njenoj prethodnoj istoriji… – rekao je Ðukanović.

Govoreći o aktuelnoj situaciji uoči predstojećeg stranačkog kongresa u januaru naredne godine, Ðukanović je rekao da je DPS sada pred zahtevom kako da, kako je kazao, “pametno” odgovori očekivanju javnosti i obnovi poverenje građana.

– Na Kongresu ćemo se potruditi da pošaljemo veoma jasnu poruku biračkoj javnosti Crne Gore, da pošaljemo poruku poštovanja, da pošaljemo poruku – razumeli smo šta ste nam kazali – naveo je Ðukanović i dodao da će to biti cena koju je DPS spreman da plati da bi ubrzao proces rehabilitacije i povratio poverenje izgubljeno na avgustovskim parlamentarnim izborima.

Kritički se osvrnuo i na aktuelnu vlast i ocenio da oni, kako je naveo, “zapravo niti znaju dubinu problema, ni u balkanskoj politici, ni u evropskoj politici, ni u crnogorskoj politici…”.

1 COMMENT

  1. Ovaj nezna sta priča,neka lepo objasni sta se to izgradilo u poslednjih 30 godina kada jos uvek stara pruga ,bez auto puta a diskutabilna je ekonomska isplativost,turizam u paduiz godine u godinu,industrija stara propala a nove nema itd itd.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here