EPA/Andres Cristaldo
Milo Đukanović

Služba za informisanje crnogorskog predsednika Mila Đukanovića saopštila je da neće da komentariše očekivanja srpskog patrijarha Irineja da će Đukanović povući odluku o priznanju Kosova i indirektno demantovali navode da je on preko mitropolita Amfilohija pozdravio poglavara SPC.

“Što se tiče patrijarhovih očekivanja u vezi s priznanjem Kosova, to ne bismo ni komentarisali. Crna Gora samostalno vodi konzistentnu spoljnu politiku, polazeći od svojih državnih i nacionalnih interesa, doprinoseći tako, po ocenama sa najmerodavnijih evropskih i svetskih adresa, i stabilnosti regiona”, saopšteno je iz Službe za informisanje Đukanovića, prenose Vijesti.

Irinej je u subotu, posle liturgije povodom obeležavanja 800 godina autokefalnosti SPC, kazao da ga je Đukanović pozdravio preko mitropolita Amfilohija i da mu je bilo žao što ne može da prisustvuje jer je sprečen. Istovremeno, on je kazao da je uveren da će Đukanović povući priznanje “lažne države Kosovo, i da će se vratiti pravim vrednostima”.

Kako su naveli iz Đukanovićevog kabineta, šef kabineta je zahvalio SPC na pozivu u usmenoj komunikaciji i obavestio da je Đukanović u Njujorku.

“Druge komunikacije u vezi sa ovim nije bilo”, navodi se u saopštenju kabineta.

5 COMMENTS

  1. Dukanovic nije pozdravio Irineja
    Dukanovic nosi zig zveri na celu ako bi se Poklonijo Irineju Doko bi umro
    sastanak suge gospoda i sluge satane nikad nisu prijatni

    • Jesi li siguran da možeš viđeti ko nosi na čelu žig zvijeri, koji je inače ljudima nevidljiv?

    • Milane misliš li da je tvoje reagovanje puno ljubavi? Đukanović nije moja politička opcija pa ga ne želim komentarisati, ali to što mu spočitavaš ne leži.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here