Đukanović: Srbija u zabludi o Crnoj Gori

0

Milo Đukanović

 

Đukanović je u intervjuu Radiju Crne Gore ponovio tvrdnju da je priču o Crnoj Gori kao državi organizovanog kriminala plasirao "deo nacionalističkih struktura u Beogradu, koji ne može da se pomiri sa crnogorskom nezavisnošću" i želi da uspori njen napredak ka Evropskoj uniji i NATO.

 

"Prijem Crne Gore u NATO predstavlja smrtnu opasnost za nacionalističke planove o obnovi velikosrpske države i zato oni sada pokušavaju da kompromituju Crnu Goru pričom o kriminalu, kako bi usporili njene evropske i evroatlanske integracije", rekao je Đukanović.

 

On je ocenio da suštinski problem nacionalističkih struktura u Beogradu "nije crnogorsko priznanje nezavisnosti Kosova i navodna nespremnost za borbu protiv kriminala, već sama crnogorska državna nezavisnost".

 

"Deo nacionalističkih struktura u Srbiji i dalje smatra da je Crna Gora slučajno postala samostalna država i da tu ‘grešku’ treba ispraviti", kazao je Đukanović.

 

Đukanović je odbacio optužbe opozicije da je Crna Gora sigurna kuća za organizovani kriminal, ukazavši da to najbolje demantuju izveštaji relevantnih međunarodnih institucija koje u svojim izveštajima konstatuju da je u toj zemlji postignut "ogroman napredak u evropskim i evroatlanskim integracijama".

 

"Da je Crna Gora sigurna kriminalna kuća, onda ne bismo imali ukidanje viza, ne bismo bili na korak od sticanja statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji i ne bismo bili u MAP-u, koji se smatra predvorjem punopravnog članstva u NATO", dodao je Đukanović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here