Trener fudbalera Sportinga iz Hihona Miroslav Ðukić izjavio je da je već 15 dana u karantinu i da se zbog situacije sa korona virusom ne zna kada će biti nastavljeno prvenstvo.

– Trenutno se nalazim u Španiji, koja je jedan od epicentara korona virusa. U Španiji ima preko 72.000 zaraženih i preko 5.500 mrtvih. Nalazim se u gradu Hihonu, gde ima preko 1.000 zaraženih i 33 mrtve osobe. Već 15 dana sam u kućnom karantinu – rekao je Ðukić za TV Arena Sport.

Đukić je naveo i koja su dva ključna događaja koja su u Španiji izazvala ovoliki broj obolelih.

– Ovde se dva slučaja pominju kao ključna, to su utakmica između Atalante i Valensije u Milanu, gde je bilo 40.000 ljudi, odakle je došao veliki broj zaraženih, takode i okupljanje 8. marta u Madridu, gde je bilo 500.000 ljudi i tada se pojavio veliki broj zaraženih.

Bivši trener Partizana istakao je da se ne zna kada ce se nastaviti fudbalsko prvenstvo i da je sada prioritet da se pobedi bitka protiv virusa Covid 19.

– Niko ne zna kada će se nastaviti liga, sada je najbitnije da se pobedi ova bitka, da se spasu životi ljudi, jer ima veliki broj zaraženih i preminulih. Ovde niko nema preciznih podataka o prvenstvu – rekao je Ðukić, koji je imao i poruku za građane Srbije.

– Dragi sugrađani, samo zajedničkom borbom i istrajnošću možemo do pobede. Ostanite kod kuće – zaključio je Ðukić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here