Đurić: Neće biti otpuštanja Srba sa KiM

0

Srpski radnici ulaze i u kosovski budžet: Marko Đurić
 

"Nije istina da će doći do otpuštanja radnika u javnim komunalnim preduzećima, direkcijama, Poreskoj upravi i drugim institucijama na području KiM", rekao je Đurić za list "Politika".

 

On je naglasio i da se u Briselu nije razgovaralo o integraciji radnika koji rade u lokalnoj samoupravi u opštinske strukture, koje bi bile formirane u nekom narednom periodu.

 

Upitan da li ima načina da se pomogne Srbima koji bi ostali bez posla ukoliko Priština ne prihvati predložene opštinske budžete, Đurić je odgovorio da Priština insistira od gradonačelnika da u budžete budu uvršteni zdravstvo i prosveta i brojke o ljudima koje bi oni držali na platama. Prema njegovim rečima, reč je o ljudima koji bi bili na duplim platama – i na platama Beograda i na platama Prištine.

 

"Spremni smo sa Prištinom da započenemo dijalog o funkcionisanju opštinskih administracija, koji ni u kojem slučaju ne može da rezultira otkazima ili smanjenjem broja radnih mesta za Srbe na severu Kosova", poručio je Đurić.

 

Dodao je da neophodno da se započnu razgovori o opštinskoj administraciji, kako bi se sprečile eventualne zloupotrebe ukoliko bi se za iste projekte izdvajao novac i iz Beograda, Prištine i međunarodne zajednice.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here