Tanjug
Marko Đurić

Energetski sistem na Kosovu i Metohiji od Gazivoda do „Trepče“ predstavlja branu odbrane srpskog postojanja u pokrajini, rekao je zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

– Opstanak srpskog naroda na severu KiM i njegov privredni razvoj bio bi nezamisliv bez rudarsko-metalurško-hemijskog kombinata „Trepča“ koji je postao bastion srpske borbe za sigurnu i trajnu budućnost koju želimo da gradimo na našim vekovnim ognjištima na KiM – rekao je Petković na obeležavanju Dana rudara.

Petković je dodao da je zahvaljujući naporu naših rudara koji se bore svakog dana sa surovom prirodom duboko pod zemljom, rudarsko-energetski sektor obezbedio sveukupni razvoj i samostalnost srpskoj privredi.

– Od trenutka kada je kralj Aleksandar Karađorđević položio temelje, kombinat „Trepča“ zakoračio je u desetu deceniju svog postojanja i desetu deceniju ulaganja države Srbije u izgradnju, proizvodnju i tehnologiju ovog preduzeća čiji je većinski vlasnik – podsetio je Petković.

Poručio je da treba da se nastavi borba sa svim izazovima i pretnjama koje su se nadvile nad „Trepčom“, kao i da se ne zaboravi da je naša obaveza da i nadalje vodimo računa o „Trepči“ i 3.000 zaposlenih radnika.

– Zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću Srbija je neuporedivo jača i snažnija država i u vojnom i u ekonomskom smislu, ali i na međunarodnoj sceni, što nam omogućuje da se još snažnije borimo da sačuvamo ono što je naše i što nam pripada na KiM. To naš narod na KiM dobro oseća posebno kroz nivo podrške i broj projekata – zaključio je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić u pismu rudarima poručio je da je „Trepča“, „pre svega, naš nacionalni ponos i neodvojivi deo progresa koji ostvarujemo na ekonomskom planu, ali i na svim drugim poljima“.

On je izrazio uverenje da će „Trepča“ spremno dočekati predstojeće izazove i da će kao i do sada davati snažan doprinos razvoju naše države i društva.

– To će ujedno biti i ohrabrenje i podstrek za opstanak i ostanak našeg naroda na KiM, za otvaranje novih radnih mesta, za bolji socijalni položaj zaposlenih i za sveopšti boljitak – naveo je Đurić.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime