Tanjug

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da je zabrana meča između fudbalskih klubova “Trepča” i “Crvena zvezda” na Kosmetu, još jedan dokaz nastojanja Prištine da se Srbija na svaki, pa i na simboličan način, istisne sa KiM, iako je utakmica za cilj imala promociju sporta, a ne bilo kakvu političku poruku.

“Posle zabrane fudbalskog meča između ”Trepče” i ”Crvene zvezde”, koji je danas trabalo da bude odigran u Zvečanu, Priština mora naglavačke da leti iz UEFA i FIFA, gde joj nikada i nije bilo mesto”, poručio je Đurić u pisanoj izjavi.

Đurić je dodao da su svi u proteklom periodu bili svedoci da je samovoljom i protivpravnim odlukama Prištine, suprotno svim sporazumima o slobodi kretanja i savremenim civilizacijskim vrednostima, ulazak na KiM bio zabranjen i političkim zvaničnicima iz Srbije.

Podsetio je da ovo nije prvi put da se sportistima onemogućuje dolazak u južnu srpsku pokrajinu.

“Nastojanjem da instaliraju gvozdenu zavesu između centralne Srbije i naše južne pokrajine, Priština bira put samoizolacije, kao što su Albanci to činili toliko puta u istoriji, ali srpski narod se ne opasuje zidovima i želi da egzistira u otvorenom društvu, onako kako se u savremenoj Evropi danas živi”, naveo je Đurić.

On je podsetio i da je utakmica domaćina “Trepče” iz Zvečana i beogradske “Crvene zvezde” trebalo da bude odigrana u skladu sa propozicijama UEFA i FIFA, tako da je, kaže, Priština danas, agresivnim političkim aktom udarila i na temelje evropskog i svetskog sporta i vrednosti mira i saradnje koje on promoviše.

Đurić je poručio da će o ovom potezu Prištine, koji ocenjuje kao anticivilizacijski i antievropski, biti obaveštene sve nadležne međunarodne instance, kako bi čitava međunarodna zajednica još jednom imala priliku da vidi da je samoproglašeno Kosovo “crna tačka i ostrvo neuređenosti i haosa na evropskoj mapi”.

Ekspedicija FK “Crvena zvezda”, koja je danas od 14 sati trebalo da odigra utakmicu Kupa Srbije protiv “Trepče” u Zvečanu, nije puštena na Kosmet i fudbaleri su se vratili sa administrativnog prelaza Jarinje.

To znači da od utakmice definitivno nema ništa, pa će taj duel biti odigran sutra od 17 sati u Sportskom centru FS S u Staroj Pazovi.

8 COMMENTS

  1. UEFE ? Koja si ti budaletina kao tvoj vodja nije nama niko ravan, sve je on to sredio siptarima ….

    • Ajde ti prvi u invaziji date spakujemo u sardini i natrag u serviju da ne nam.smrdis u nasoj lepoj slobodnoj Dardaniji Kosovo a stebe djuro treba opet cistiti uljice kao stosmo onog puta

  2. Hahahaha pa ajde ti na Kosovo pa cete opet za nos prosetati kroz Pristinu. Zavrsili ste sa Kosovom zauvjek,a navijaci neka dodju da izvrse invaziju pa cete ih traziti po masovnim jamama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here