DK: Hrvati odlučili da dočekaju Srbiju u Splitu

0

 

Hrvatski teniski savez (HTS) trebalo je do danas da prijavi mesto igranja meča, ali je Međunarodna teniska federacija (ITF) produžila rok do 2. aprila. Hrvati su tražili i dobili dodatno vreme, jer još nisu bili završeni razgovori sa gradonačelnicima Zagreba i Splita, koji su bili jedini kandidati za organizaciju tog meča.

 

Hrvatski mediji navode da su čelnici HTS u međuvremenu postigli dogovor da meč sa Srbijom bude odigran od 9. do 11. jula u "Spaladijum areni" u Splitu. Hrvatski teniski savez bi ovu odluku trebalo da saopšti posle sednice Upravnog odbora HTS, koja je zakazana za danas, 23. marta.

 

Odluka je doneta na sastanku prvog čoveka HTS, Radomira Čačića, direktora Marine Mihelić i predstavnika grada Splita.

 

"Sve je prošlo bez problema. Mislim da će to biti vrlo dobar meč i u igračkom, ali i u organizacionom i navijačkom smislu. Naravno, očekuje se ogroman interes. To su reprezentacije koje su i bez podgrevanja atmosfere vrhunske, a i plasman najboljih igrača na ATP listi je odličan", izjavio je Čačić.

 

Predstavnici Teniskog saveza Srbije ocenili su ranije da je duel sa Hrvatskom meč visokog rizika i zbog toga su tražili da on bude odigran u Zagrebu, a ne u Splitu.

 

Hrvatska je u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa pobedila u Varaždinu ekipu Ekvadora 5:0, dok je Srbija u Beogradu nadigrala selekciju Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 3:2.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here