R. E.
Velika borba na meču Obilića i Belih orlova iz Brizbejna

KK Obilić obradovao je nedavno ljubitelje košarke lepom vešću da će se Kup “Draža Mihailović“ (DMC) održati u 2021, nakon prošlogodišnje pauze zbog pandemije.

Sidnejski klub biće organizator kupa koji se održava od 24. do 26. decembra. Ovaj prestižni turnir srpske zajednice planiran je u Vulongongu, lepom primorskom gradu, nekih 80 kilometara južno od prestonice NSW.

Utakmice će se igrati u Biton Parku, takozvanom Zmijskom gnezdu – košarkaškoj kući regije Ilavara. Aktivnosti van terena biće organizovane u dogovoru sa srpskom zajednicom ovog grada.

Predsednik KK Obilić, Stevan Šipka je izjavio:

– Vrlo smo uzbuđeni oko organizacije turnira “Draža Mihailović“ u Vulongongu, koji je idealna lokacija. KK Obilić je bio prinuđen da odloži proslogodišnji turnir zbog korone. Uprkos tome, ostali smo uporni u nastojanju da dovedemo turnir u Vulongong. Ovom prilikom, zahvalio bih se Dejanu Piljeviću koji je “udarna igla“ naše logistike za turnir. Ova godina je posebna za nas, jer je general Draža Mihailović pre 80 godina pokrenuo prvi značajniji pokret otpora protiv nemačke okupacije u Evropi.

Piljević je dodao da je velika čast ugostiti turnir “Draža Mihailović“ u njegovom gradu.

– Srpska dijaspora se raduje tome što će ugostiti košarkašku zajednicu iz svih delova Australije i pokazati naše popularne plaže i ostale lepote grada.

Predsedk kluba objašnjava da će učesnici, osim bitke za titulu, moći da uživaju u šetnji po obroncima iznad Vulongonga, provode vreme na jednoj od prelepih plaža ovog grada, ili da uživaju u spektakularnim pejzažima dok šetaju ili voze bicikl.

Srpska zajednica Vulongonga zajedno s ocem Brankom Bosančicćem iz crkve Svetog Jovana Krstitelja staje ove godine rame uz rame sa KK Obilić, kako bi osigurali nastavak ove sportske manifestacije.

Najnovije detalje i aktivnosti vezane za KK Obilić možete saznati na internet-stranici www.obilic.com.au.

Šampionsko kolo Obilića u Adelajdu 2018. godine

Biografija kluba

KK Obilić je osnovan 1999. i trenutno je registrovan u košarkaškom savezu NSW. Klub trenutno broji tri muška tima, jednu žensku i šest muških juniorskih ekipa. Svi timovi se takmiče u lokalnoj Benkstaun asocijaciji.

Od svog formiranja nastupao je na svim turnirima “Draža Mihailović“ i osvojio deset titula. Obilić je takođe registrovani provajder NSW Government Active Kids programa.

Poziv svim ekipama

Lepa vest svakako će biti rado dočekana kod srpskih košarkaških klubova širom kontinenta.

Objava kluba je poziv za sve ekipe koje će biti novoformirane isključivo zbog turnira. Ovo ponajviše važi za košarkaše entuzijaste u okrugu Vulongong, kao i samog Sidneja, jer za uporne košarkaše i basketaše (takmičenje “3 na 3“) ovo je jedinstvena prilika da se oprobaju s najboljim srpskim sportistima iz zemlje.

Izabran novi logo

Opšte je poznato da je košarkaška zajednica lep primer kako se može mnogo postići, kada se udruže snage mladih sposobnih ljudi.

Obilić je nedavno objavio javni konkurs za najkreativnije članove zajednice, koji su pomogli u kreiranju novog grba za kup “Draža Mihailović“. Među dospelim radovima kao najbolji je izabran dizajn Siniše Škorića.

Čestitamo!

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime