pixabay.com
Foto: Ilustracija

“U Srbiji će se do kraja juna zadržati promenljivo, toplo i sparno vreme sa lokalnim pljuskovima i temperaturama neznatno iznad proseka”, kaže meteorolog Nedeljko Todorović.

On dodaje da toplotni talas iz severozapadne Afrike, koji će prema prognozama, stići u Evropu početkom sledeće sedmice neće uticati na vremenske prilike u Srbiji.

Todorović je za Tanjug rekao da će vreo talas iz Afrike, koji će prema najavama evropskih meteorologa, podići temperaturu u pojedinim delovima Evropu i do 40 stepeni Celzijusa, pogoditi kontinentalni deo Španije i jug Francuske, ali da neće stići u Srbiju gde će temperature ostati slične ovonedeljnim.

Kako je naveo, za vikend i u prvoj polovini naredne sedmice očekuju se pljuskovi lokalnog karaktera i maksimalne dnevne temperature malo iznad proseka za drugu polovinu juna, a koje će se kretati od 27 do 32 stepena.

Todorović je kazao da u drugoj polovini sedmice neće biti dramatičnih promena temperatura i da će se zadržati toplo vreme, ali sa manjom verovatnoćom za pljuskove.
Dodao je i da je količina padavina u junu blizu tipičnih višedecenijskih prosečnih vrednosti.

– Lokalni pljuskovi i grmljavina su karakteristični za jun i jul, samo je pitanje da li su ređi ili češći. Biće ih i u julu, a očekujemo da će se u drugoj polovini leta prorediti – naveo je Todorović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here